Lašet: Tjesna borba, unionisti žele da vode vladu

Kandidat za kancelara CDU/CSU Armin Lašet rekao je večeras da se vodi tjesna borba u izbornoj noći, ali je i poručio da unionisti žele da vode novu vladu.

Svijet 26.09.2021 | 20:05
Lašet: Tjesna borba, unionisti žele da vode vladu

Na početku obraćanja u izbornom štabu on je naglasio da se po prvi put poslije 16 godina Angela Merkel nije kandidovala za kancelara, tako da su unionisti u izbornu trku ušli bez "bonusa".

"Znali smo da će biti teško i da ćemo imati tjesnu borbu u predizbornoj noći. Još nemamo konačne rezultate. Ali već sada možemo reći da ne možemo biti zadovoljni rezultatom", konstatovao je Lašet.

Rekao je da u svakom slučaju ishod glasanja stavlja Njemačku, ali i CDU/CSU, kao i sve demokratske stranke pred veliki izazov, jer je neophodno postaviti smjernice za naredne godine.

"To ne može učiniti samo jedna stranka, potrebno je da prevaziđemo sve razdore i da sarađujemo. Po prvi put ćemo imati tročlanu vladu", naglasio je on.

Rekao je da je CDU/CSU od svojih glasača dobila glas za vladu koju bi prevodila ta stranka.

"Zbog toga ćemo učiniti sve da formiramo vladu pod vodstvom CDU/CSU, jer Njemačkoj treba koalicija budućnosti, koja bi modernizovala zemlju", naglasio je on.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Afgan

26.09.2021 18:07

Puko si

ODGOVORITE
Name

Apsolutno romantićno

26.09.2021 19:40

Modernizovati zemlju?Primite mene u tako zaostalu,biću veći Švabo od Bekenbauera i Rumenigea zajedno.Vrlo rado ću promijeniti ime i još radije zaboraviti odakle sam došao.

ODGOVORITE