Obustavljena istraga protiv Davora Dragičevića

Davor Dragičević kaže da mu danas takva odluka Tužilaštva ne znači mnogo i da je došla sa tri godine zakašnjenja.

Republika Srpska 13.09.2021 | 18:52
Obustavljena istraga protiv Davora Dragičevića

Advokat Dragan Tolimir je potvrdio da je dobio odluku Tužilaštva koja mu je adresirana 8. septembra 2021. godine.

Davor Dragičević kaže da mu danas takva odluka Tužilaštva ne znači mnogo i da je došla sa tri godine zakašnjenja.

“Što se mene lično tiče, ne znači mi ta odluka ništa”, kaže Dragičević.

Istraga protiv Davora Dragičevića vođena je zbog dešavanja ispred Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) 17. decembra 2018. godine. Tada su građani okupljeni oko grupe “Pravda za Davida”, predvođeni Davorom Dragičevićem, došli pred entitetski parlament, u kojem su poslanici birali novu Vladu Republike Srpske. Građani su ispred Skupštine protestovali zbog toga što je Dragan Lukač ponovo bio predložen za ministra unutrašnjih poslova.

Prijavu protiv Dragičevića podnio je sam ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Dragičević, koji se nalazi u Beču, za BIRN BiH govori da, tri godine nakon dešavanja ispred Skupštine, obustava istrage dolazi kasno.

“Zakasnili su skoro tri godine. Na vrijeme smo prepoznali njihove namjere i osjetili njihove montirane procese”, komentariše Dragičević naredbu o obustavi istrage protiv njega.

Dodaje i da on i dalje insistira na otkrivanju ubica svog sina, ali i na tome da odgovornost snose i oni koji su pokušavali da zataškaju ubistvo i koji su u tu svrhu progonili njega i članove grupe “Pravda za Davida”.

Obustava istrage protiv Dragičevića je za advokata Tolimira pokazatelj da su institucije korištene samo kako bi se građani zastrašili i odvratili od daljih okupljanja.

“Ovo je pokazatelj da je ovo bio čist progon i da su koristili sve da onemoguće ljude da protestuju. To je zloupotreba institucija jer ako nijedna prijava nije rezultovala optužnicom, očigledno je da je Tužilaštvo korišteno za pritisak”, kaže Tolimir.

Za isto krivično djelo, “ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača”, istraga je vođena protiv članova neformalne grupe “Pravda za Davida” – Ozrena Perduva i Sofije Grmuše.

“Protiv nas dvoje istraga je obustavljena u februaru ove godine, nakon što smo Sofija i ja insistirali da vidimo šta se dešava sa tom istragom”, kaže Perduv.

Protiv Davora Dragičevića za isto djelo, “ugrožavanje sigurnosti ministra Dragana Lukača”, trenutno se vodi još jedna istraga, ali u prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu.

Građani okupljeni oko neformalne grupe “Pravda za Davida” protestuju u kontinuitetu od marta 2018. godine. Protesti su počeli nakon što je na obali Vrbasa pronađeno tijelo dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića, čija smrt još nije razjašnjena. Istragu o ubistvu od banjalučkog Okružnog tužilaštva u aprilu ove godine preuzelo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Pred Osnovnim sudom u Banjaluci u toku je suđenje protiv Davora Dragičevića, po tužbi koju su zbog klevete podnijeli Dragan Lukač, Darko Ilić i Darko Ćulum, sadašnji i bivši visoki funkcioneri Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

(Detektor.ba)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

djuro

13.09.2021 19:48

Pa ovaj otpad od ljudi se nasao u pat poziciji pa hajde bilo sta da se pomjeri !!

ODGOVORITE
Name

Dejan

13.09.2021 20:06

Ma kome je on bitan, izlupao se,izblamirao

ODGOVORITE
Name

Re

13.09.2021 23:10

Aj zaradi i ti koji dinar

Name

Dejan

14.09.2021 11:09

Odlicno si napisao, prodao se radi novca.

Name

Aaa

13.09.2021 20:18

Ko bi drugi nego lopovi i gangsteri podnijeli tužbu protiv oca ubijenod Davida,sjeme im se zatrlo dabogda.Da bog da vam lijepe i dugotrajne bolesti,što duže se patili i umirali a nemogli umrijeti.

ODGOVORITE
Name

Aaaa

14.09.2021 00:23

AMIN.IZ VAŠIH USTA,U BOŽIJE UŠI.

Name

Petar

13.09.2021 20:40

Već dugo nema Lukačeve slijepe pješadija sa dugim cjevima na ulicama Banja Luke da plaše narod, a ni on se hvala Bogu rijetko vidi i čuje tako da se i narod odmah ljepše i sigurnije osjeća.

ODGOVORITE
Name

Ne vi eruj

13.09.2021 22:26

Svi su oni korumpirani

ODGOVORITE
Name

Mudro ali kasno

14.09.2021 01:20

Obustavljena je istraga jer ce sud bosne i hercegovine da potjera dobro predmet, a kad nadju da je lopov sudio* bice jos veceg belaja😵🤣

ODGOVORITE
Name

Vidra

14.09.2021 08:57

Ubice I pomagaci su zasluzili da vide celiju bez svjetla.Za svih onih teskih I preteskih Davidovih muka ,Bog ce im suditi,on je sudija pravedni .

ODGOVORITE