Porfirije odgovorio Krivokapiću: Sinod će dati mišljenje

Patrijarh Porfirije odgovorio je Zdravku Krivokapiću na njegov predlog da potpišu Temeljni ugovor između Srpske Pravoslavne Crkve i države Crne Gore.

Srbija 11.08.2021 | 16:40
Porfirije odgovorio Krivokapiću: Sinod će dati mišljenje

To je potvrđeno Tanjugu u Patrijaršiji.

Reč je o tekstu ugovora, rečeno je, u koji je Vlada Crne Gore unela veliki broj izmena u odnosu na tekst koji su obe strane zajednički utvrdile, usaglasile i dogovorile da potpišu 27. maja u Patrijaršiji u Beogradu.

Patrijarh Porfirije, navode u Patrijaršiji, je obavestio Krivokapića da je predložene izmene uputio određenoj stručnoj komisiji koja će ih razmotriti po okončanju sezone godišnjih odmora, a stručno mišljenje će dati Sinod, koji u skladu sa Ustavom SPC ima poslednju reč po ovom pitanju.

Crnogorski premijer, Zdravko Krivokapić izjavio je sinoć da je Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom tehnički-pravno završen i predat Patrijaršiji, a Vlada Crne Gore spremna je da ga potpiše i da on očekuje odgovor.

"Mi smo uradili sve što je do nas i sada je to sve do Patrijaršije i njegove svetosti patrijarha da prihvati taj ugovor i ako treba negde da se koriguje i da se taj temeljni ugovor što pre potpiše. Ja ne želim da prejuduciram vreme, a vreme je najbolje kada se dve strane dogovore", rekao je Krivokapić gostujući u emisiji Aktuelno Televizije Pljevlja.

(Tanjug) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mislim

11.08.2021 15:37

Dali to crnogorska vlada radi samo za crkvu.Mozda i u redu jer zive od turizma i bas crnogorski nista ne rade.

ODGOVORITE
Name

333

11.08.2021 16:39

Ko bi tebe mogao razumjeti...

Name

Marko

11.08.2021 22:03

Ako je juda Miras Dedelic pravio ugovor a Krivi nalog Krivokapic kurir urucio nista od toga nece bit

ODGOVORITE