Vučić razgovarao sa Erdoganom, tema situacija u regionu

Redžep Tajip Erdogan potvrdio je danas, u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine.

Srbija 30.07.2021 | 19:40
Vučić razgovarao sa Erdoganom, tema situacija u regionu

"Predsednik Vučić i predsednik Erdogan su razgovarali i o situaciji u regionu. S tim u vezi, predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će predsednik Erdogan i Turska nastaviti da pružaju podršku dijalogu Beograda i Prištine, kao jedinom načinu za rešavanje, za Srbiju, osetljivog pitanja Kosova i Metohije", napominje se u saopštenju.

Kako se ističe: "Predsednik Erdogan je ovom prilikom potvrdio da potpuno podržava dijalog Beograda i Prištine".

U saopštenju se dodaje da su predsednik Vučić i predsednik Erdogan razgovarali i o situaciji u regionu.

Dvojica zvaničnika su razmotrili i različita globalna pitanja, sa uverenjem da će okolnosti uskoro dozvoliti da se sastanu i nastave svoj sadržajan razgovor.

Predsednik Vučić je pozvao predsednika Erdogana u posetu Srbiji, što je šef turske države prihvatio i potvrdio da će da poseti našu zemlju.

Predsednik Vučić je u razgovoru izrazio saosećanje zbog žrtava požara koji haraju turskom obalom i, takođe, izrazio spremnost da naša zemlja, u okviru svojih mogućnosti, pomogne u zaustavljanju vatrene stihije, kao i u otklanjanju njenih posledica.

Zahvalivši na prijateljskoj podršci, predsednik Erdogan je, znajući da u odmaralištima na tamošnjoj obali boravi mnogo srpskih turista, rekao da turske vlasti čine sve za njihovu bezbednost.

Dvojica državnika su konstatovali da su bilateralni odnosi Srbije i Turske na visokom nivou, posebno njihova ekonomska saradnja, i izrazili nadu da će ona, uz postojeće mogućnosti, značajno napredovati, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Direkt

30.07.2021 21:18

Turska više ulaže u Srbiju, negoli u BiH, pa ti vidi Bakire.

ODGOVORITE
Name

Re

31.07.2021 08:17

To je tačno, a ti razmisli još jednom zašto!?

Name

General

31.07.2021 08:55

Turski poslodavci maltretiraju radnike. Neka oni ulazu u Srbiju nama ne smeta.

Name

Koja

31.07.2021 11:11

Pa srpkinje su vise dale Turcima nego bosanke.