Francuzi optužili Ruse da im podmeću antivaksere

Ruska ambasada u Parizu reagovala je i osudila tvrdnje visokih francuskih zvaničnika o navodnoj umešanosti Rusije u antivakserske pokrete na društvenim mrežama.

Svijet 27.07.2021 | 08:25
Francuzi optužili Ruse da im podmeću antivaksere

"Sa iznenađenjem i ogorčenjem primamo k znanju izjavu bivšeg francuskog ministra unutrašnjih poslova, a sada šefa parlamentarnog kluba vladajuće stranke Republika u pokretu (LREM) Kristofa Kastanea da Rusija i druge zemlje možda stoje iza antivakserskih grupa na društvenim mrežama", objavila je ruska ambasada na Fejsbuku.

U saopštenju ambasade naglašeno je i da je principijelni stav Rusije da se obezbedi maksimalna pokrivenost u populaciji planete vakcinom protiv infekcije korona virusom.

U intervjuu za radio stanicu RMC, Kastane je ranije potvrdno odgovorio na pitanje da li Rusija ili druge države mogu da utiču na antivakserske grupe na Fejsbuku. Usred dramatičnog porasta slučajeva delta soja, francuska vlada je izradila predlog zakona kojim se proširuje upotreba sanitarnih propusnica i skala imunizacije, a on predviđa obaveznu vakcinaciju zaposlenih u medicinskim institucijama, domovima za stare, vatrogasno-spasilačkim službama i brojnim kategorijama u vojsci, a što je izazvalo nezadovoljstvo u zemlji, koja je protekle dve nedelje bila uzdrmana protestima.

Ranije danas francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da je samo 60 odsto Francuza dobilo najmanje jednu dozu vakcine protiv korona virusa.

(Tanjug) 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Мирко

27.07.2021 09:27

Хахахаха.....Рујо вам је за све крив

ODGOVORITE
Name

To se zna

27.07.2021 09:51

Da oni u Rusiji imaju fabrike lazi. Ljudi odlaze na posao i citav dan provedu objavljujuci netacne informacije, komentare i slicno u zapadnim zemljama sa namjerom da ih destabilizuju. Istovremeno svoj rezim izdizu kako je bezgrijesan. Podrzavaju fasisticke partije na Zapadu koje i finansiraju a nazivaju se antifasistima.

ODGOVORITE
Name

Max

27.07.2021 10:10

Mora da je tako i u drugim zemljama tako... 🤣🤣

ODGOVORITE
Name

Ја

27.07.2021 10:12

Да им намећу активисте за вакцнине или против вакцина или свемирски програм.

ODGOVORITE
Name

He He

27.07.2021 10:25

Sve i da je istina, neka vide kako je kada im drugi rovare po državi, dosta su oni rovarili po drugim državama, zadnji primjer je Libija.

ODGOVORITE
Name

Ma Rusija

27.07.2021 12:47

...nikad ništa ne radi loše. Ni KGB nije bio ruski već sovjetski , ni gulag nije bio ruski već su ga Jevreji napravili. Ma Rusi su samo po crkvama i žive po hrišćanski kao u vrijeme Hrista, asteški ... prefinjeni narod...

ODGOVORITE
Name

Da Da

27.07.2021 14:44

Kakvi su takvi su, u svakom slučaju nisu gori od nas ovde. Od nas nema gore mrake, za nas nije ni protektorat, samo otvorena okupacija.