Na obali pronađena retka velika šarena riba Opah!

Velika šarena Opah riba pronađena je to jest, nasukalala se na oregonsku obalu prošle sedmice.

Zanimljivosti 21.07.2021 | 15:26
Na obali pronađena retka velika šarena riba Opah!

Ova veoma retka riba poznata je kao i Moonfish (Mesečina), otkrivena je na plaži Sunset u gradu Seasideu bila je teška oko 45 kilograma.

Riba je retka za obalu Oregona, naveli su iz Seaside Aquariuma u objavi na Facebooku, u kojoj su postavili nekoliko fotografija ribe.

Keith Chandler, generalni direktor Seaside Aquariuma, rekao je za CNN da je ovu riba neobično naći na obali oregona te da je u sjajnom stanju.

"Prilično su cool ribe i obično ih ne viđamo na obali. Bilo je prilično uzbudljivo za lokalno stanovništvo", rekao je Chandler.


Prema Nacionalnoj upravi za okeane i atmosferu (NOAA), o vrstama se malo zna jer žive duboko u okeanu. Vrsta se obično nalazi u umerenim i tropskim vodama. Opah može narasti na preko 182 cm i težiti preko 600 kilograma.

Zbog stanja u kojem je pronađena riba, Chandler vjeruje da je na plaži bila manje od sat vremena prije nego što je osoblje akvarijuma dobilo obaveštenje o tome.

Kako riba nije preživela čuva se u velikom zamrzivaču, a akvarijum planira sarađivati s jednom lokalnom organizacijom na seciranju ribe kako bi saznali više o toj vrsti ribe.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar