Radukić poništio sporni tender za kupovinu namještaja

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske pokušava da sanira situaciju u koju je došla raspisujući sporni tender za namještaj vrijedan 450.000 maraka, tako što je pronašla najsitnije propuste kod svih ponuđača i poništila nabavku.

Republika Srpska 20.07.2021 | 20:25
Radukić poništio sporni tender za kupovinu namještaja

 U Odluci o poništenju postupka javne nabavke se navodi kako se ona poništava jer ni jedan od tri ponuđača ne ispunjava propisane uslove.

Međutim, ono što se može zaključiti je da su revizori pod pritiskom javnosti u kontroli ispunjenosti uslova tražili bukvalo „dlaku u jajetu“, te poništili tender i koliko toliko spasili poljuljani ugled.

Nezvanično, tender je trebao dobiti biznismen Ljubo Ćubić. Na javnu nabavku se prijavio sa dvije firme.

Prva ponuda njegove „Nova Dipo“ iz Podgradaca je odbačena jer „za konferencijsku stolicu pod rednim brojem 30 nisu navedene dimenzije“.

Takođe, osporili su mu i to što je sa inženjerom arhitekture imao potpisan ugovor o djelu, ali koji više nije bio na snazi.

Drugoj Ćubićevoj firma, „Nova DI Vrbas“, revizori im nisu mogli oprostiti što su kod ponude za ravni sto propustili da popune rubriku koja se odnosi na naziv i opis robe, proizvođača i zemlju porijekla.

Takođe, nisu dostavili ni dokaze o ispunjavanju uslova iz tenderske dokumentacije kojim se dokazuju tehničke karakteristike definisane tenderom.

Treći ponuđač, firma „Peštan“ iz Laktaša, otpao jer ne ispunjava uslov po pitanju uspješno realizovanog ugovora vrijednog najmanje 150.000 maraka.

Ponuđač je dostavio ponudu u kojoj je naveo da je naručiocu „Peštan“ iz Aranđelovca prodao, isporučio i montirao kancelarijski namještaj u ukupnom iznosu od 167.039 KM bez PDV-a pri čemu se ne navodi da li je u pitanju jedan ugovor ili više njih“, navode revizori.

Takođe, ova firma nije imala ni diplomiranog inženjera arhitekture, sa pet godina iskustva, tri tehničara koji rade pripremu u proizvodnji sa najmanje tri godine radnog iskustva u oblasti proizvodnje namještaja i 25 radnika koji rade u proizvodnji sa najmanje tri godine iskustva, a što su bili jedni od uslova da bi se moglo konkurisati za ovu nabavku.

„Komisija je konstatovala da u postupku nabavke nijedna od tri primljene ponude nije potpuna i ne ispunjava sve uslove koji se traže tenderskom dokumentacijom, zbog čega je ugovorni organ dužan da iste odbaci“, stoji u Odluci.

(Capital)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Luka

20.07.2021 18:35

Od ćega je taj namještaj. Od zlata.

ODGOVORITE
Name

Ovca

20.07.2021 18:41

Brzo raspadajući Rok trajanja: 1 do 2 godine

Name

Auuu

20.07.2021 19:05

Pa ovi su izgubili kompas u bahacenjuuuu!! Paraziti oglodali budzet pa ni Njemacka ove trosalije ne b8h mogla finansirati!!! Opljackana drzava i narid lopovska pruvatizacija platee rvropskee politicara i podobnih instaliranih partijasa pretplacenih za nauk u istotiji nije bilo ivog bahacenja ove pljacke ove otimacine !! Strasnoooo zlo 20 i 21 vijeka!zlo golrmo ovaj narod rastjeran razbijen politickim partijama opljackan nemican bjezi u Evropz sam kako ko zna i umije pobigu pa ima li krajs ovim bezskonjuuuu javasluku drskisti iznad zakona !!!!

ODGOVORITE
Name

Mirkan

21.07.2021 12:08

Nije ovo bahaćenje ovo je klasično pranje para.Papir sve trpi.

Name

Boro

20.07.2021 20:06

Kako se bahato ponašaju sa našim parama. Glasajmo opet za iste to smo mi i zaslužili.

ODGOVORITE
Name

Djorjde

20.07.2021 20:20

Bravo Vukane ,bravo...

ODGOVORITE
Name

Boro

20.07.2021 21:16

Pazi to namještaj 450.000 km. E moj narode.

ODGOVORITE
Name

Kiza

21.07.2021 17:19

Pise u tekstu da je to pod pritiskom javnosti!? Vukane kapa dolje!

ODGOVORITE