Kolone na granici: Građani BiH hrle na vakcinaciju

Masovna imunizacija građana Bosne i Hercegovine, doduše u Srbiji, i ovog vikenda nastavlja se "punom parom" ako je suditi prema fotografijama koje su Klixu ustupili čitaoci.

Bosna i Hercegovina 26.06.2021 | 13:38
Kolone na granici: Građani BiH hrle na vakcinaciju

Naime, kako je i vidljivo na fotografiji, velike gužve zabilježene su na graničnom prelazu Uvac, koji se nalazi između Rudog u BiH i Priboja u Srbiji koji je krajnja destinacija za veliki broj bh. građana koji se žele vakcinisati u ovoj zemlji.

Kako su rekli Kixu, na graničnom prelazu se čeka i po tri sata, obzirom da je velikom broju građana već nastupio i termin za revakcinaciju, što je uz one koji su krenuli po prvu dozu, stvorilo velike gužve na bh. strani granice. Ipak, kako su rekli, jednom kada se pređe granica čitav proces vakcinacije je veoma brz i sve je gotovo za nekoliko minuta.

Podsjećamo, Iz Instituta za javno zdravlje Srbije su ranije za Klix.ba potvrdili da je državljanima BiH za vakcinaciju potreban samo lični identifikacijski dokument te da mogu doći na bilo koji punkt u Srbiji.

U Srbiji je moguće vakcinisati se sa nekoliko vrsta vakcina - Pfizer, AstraZeneca, kineske vakcine, Sputnik V, međutim, od mjesta vakcinacije zavisi i koju ćete vakcinu dobiti. Tamo gdje imaju više vrsta na raspolaganju, možete i birati svoju dozu.

(Agencije)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Uhh

26.06.2021 11:58

A ovi nasi lopovski politicari se samo hvale. Ovo je razog da treba da odgovaraju dodig,bakir i covic.

ODGOVORITE
Name

TEŠKO NAMA

26.06.2021 15:19

I gledaju 24h dnevno da ukradu gdje god mogu. Što si tiče glasanja za iste mislim da oni imaju uhodan mehanizam za krađu izbora i da narod tu teško može šta promjeniti i kad ne glasa za pomenute.. Tu jedino visoki predstavnik i cik da nametnu način glasanja gdje je jednostavno nemoguće manipulisati glasovima. Pa da vidimo ko je vjera a ko nevjera u ovoj našoj napaćenoj zemlji. Napaćenoj zahvaljujući našim lopovima.

Name

Србо

26.06.2021 12:06

Ја у ту невјерујем, ја вјерујем свом вођи а он се зове Миле од баје ,ха ха ха, ми смо бољи ентитет.

ODGOVORITE
Name

Sarajevi Federacija BiH

26.06.2021 12:55

Sa porodicom sam se vakcinisala u Srbiji...hvala Vladi Srbije,predsjedniku Vucicu,narodu Srbije,sto su dozvolili da se i mi iz BiH mozemo vakcinisati kod njih...ljudi veliki domacini,vrhunska organizacija,birati koju ces vakcinu,osoblje usluzno...sve rijeci hvale...za ovako djelo da se razmislja o zdravlju i druguh naroda se ne moze nikad zaboraviti i mi iz Bosne smo uvijek uz narod Srbije da im ista bude trebalo....hvala veliko

ODGOVORITE
Name

Re

26.06.2021 13:30

Bas lijepo. Opet zaokruzimo ove nase lopove.

Name

XL

26.06.2021 15:02

SHVATITI ĆE TE JEDNOG DANA, ŠTA STE TRAŽILI, ŽELIM VAM SVAKO DOBRO

ODGOVORITE
Name

Snjeza

27.06.2021 10:04

Tako je.Jadni narod pohrlio po svoju SMRT.Kajace se a bice kasno.Sad kad pocnunrazboljevati se i umirati okrivice nas nevakcinisane koji mislimo svojom glavom.

Name

Voxpopuli

26.06.2021 18:12

Vučiću i Srbiji dodeliti Nobelova nagradu za mir i zdravlje.

ODGOVORITE
Name

momo jovo

27.06.2021 08:50

dodijeliti nagradu za zlocin protiv covjecnosti