Spoj nauke i prakse najbolji recept za oporavak ekonomije

- Sspoj nauke i prakse najbolji recept za oporavak i razvoj ekonomije - kazao je gradonačelnik Bijeljine.

Republika Srpska 18.06.2021 | 14:33
Spoj nauke i prakse najbolji recept za oporavak ekonomije

Na Fakultetu poslovne ekonomije u Bijeljini održan je naučni skup „Ekonbiz 2021“ na temu „Ekonomija i Кovid 19“.

- Ovo je deveti po redu međunarodni naučni skup koji organizujemo a veoma smo zadovoljni jer ove godine imamo prijavljena 44 rada, od strane 84 autora i koautora. Uz 20 privrednika koji učestvuju u sekciji skupa pod nazivom „poslovni susreti“, „Ekonbiz 2021“ ima preko 100 učesnika - istakla je dekan Fakulteta poslovne ekonomije doc. dr Vesna Petrović.

Zbog epidemiološke situacije, veliki broj učesnika se uključio u rad ovogodišnjeg „Ekonbiza“ putem interneta ili dostavljanjem prezentacija svojih radova.

- Ovakvi naučni skupovi su veliki doprinos oporavku ekonomije, jer se u mnogo uspješnijim zemljama pokazalo da je spoj nauke i prakse najbolji recept za razvoj, i zato sam zahvalan organizatorima i učesnicima današnjeg savjetovanja - naglasio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

U organizaciji skupa, pored Fakulteta poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu koji je bio domaćin, učestvovali su Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu, Ekonomski fakultet u Subotici Univerziteta u Novom Sadu, Ekonomski fakultet Univerziteta u Prištini sa privremenim sjedištem u Кosovskoj Mitrovici, Privredna komora Republike Srpske - Područna privredna komora Bijeljina i Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske, a prisustvovali su i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović i predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Pored učesnika iz regiona, na ovogodišnjem „Ekonbizu“ svoje radove su predstavili i autori iz Rusije, Austrije i Sjedinjenih Američkih Država.

(BN) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mitar

18.06.2021 12:50

Spoj nauke i prakse a sve ekonomski fakulteti.

ODGOVORITE
Name

Sokočanin

18.06.2021 12:50

Dobar naslov i dobra želja. Prvi uslov je iz projekta izbaciti ljude sa diplomama sa privatnih fakulteta i proglasiti te diplome ne važećim i zabraniti rad tim fakultetima. Dobar primjer šta su ti stručnjaci uradili samo dođite na Sokolac. Genije Bjelica i njegovi VUB akademici su uništili sve. Sokolac je pustinja.

ODGOVORITE
Name

Re

19.06.2021 05:28

Ne izbacivati ljude koji znaju bilo da su sa privatnih ili državnih fakulteta. I na državnim fakultetima kao i na privatnim ima ih dosta koji nisu naučili da rade. Ne može se mahati diplomama a da ništa ne radite. Takvih je mnogo. Samo čekaju plate i gledaju gdje su veće. A da rade to ih baš i ne zanima. Toga ima i kod privatnika i u državnom sektoru. Malo je onih sa znanjem i koji hoće da rade. Baš malo.