Elez uz jake policijske snage stigao u tužilaštvo

Darko Elez, koji se nalazi u državnom pritvoru Bosne i Hercegovine, odveden je jutros na saslušanje u kantonalno Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 18.06.2021 | 10:19
Elez uz jake policijske snage stigao u tužilaštvo

On se u pritvoru nalazi zbog sumnje na organizovani kriminal, a nedavno ga je Bosni i Hercegovini izručila Srbija, gdje je Elez živio nakon izdržane zatvorske kazne u toj državi.

Trenutno Elez čeka suđenje na Sudu Bosne i Hercegovine zbog niza djela na području Istočnog Sarajeva i BiH, među kojima su mafijaška ubistva, iznude, zastrašivanje i druga krivična djela.

U Kantonalno tužilaštvo KS je stigao pod jakom policijskom pratnjom, a policijske snage su raspoređene po cijelom gradu s obzirom na to da je riječ o visokorizičnom premiještanju opasnog kriminalca.

Portparol MUP-a KS kazao je za Klix.ba da pružaju podršku sudskoj policiji prilikom ove intervencije, odnosno sprovođenja pritvorene osobe do tužilaštva.

Vjeruje se da je Elez učestvovao i u brojnim nerazjašnjenim krivičnim djelima na prostoru Kantona Sarajevo, a nedavno je uhapšen, a zatim i pušten, i Nedeljko Lizdek, koji se sumnjiči da je sarađivao s Elezom, a dovodi se u vezu i s ubistvom sarajevskih policajaca. Stoga, postoji mogućnost da je ispitivanje u kantonalnom tužilaštvu usmjereno i na razotkrivanje ovog ubistva.

(Klix Foto: SB) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Gangula

18.06.2021 08:34

Aj ne ser... te nije Eskobar hapsite tu političku bandu koja je pokrala i pronevjerila na milijarde zadužila sva pokoljenja

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

18.06.2021 09:38

Kriminalci su doooobro zasticeni ma nemam rijeci.

Name

Maxi

18.06.2021 11:17

Koliko auta i zastite Kao da stite predsjenika Kine .

ODGOVORITE