U BHRT dvostruki aršini, na udaru srpski kadrovi!

Srpska demokratska stranka insistira na istim aršinima izvještavanja na BHRT-u i da se konačno prekine sa primjenom različitih pravila i principa prema kadru BHRT-a iz Republike Srpske, koji je u poslednjih nekoliko dana naručito na udaru.  

Republika Srpska 15.06.2021 | 15:29
U BHRT dvostruki aršini, na udaru srpski kadrovi!

Svaka javno izgovorena riječ ima svoju težinu. Pitanje je samo da li se na BHRT-u sve tretira na isti način, ili stepen javne osude zavisi od toga koje je nacionalnosti osoba koja je nešto izgovorila? 

Ne ulazeći u disciplinski postupak koji je BHT1 pokrenula protiv urednice u informativnom programu Gordane Dragutinović Mutić, voditeljice vijesti Zorice Jorgić i preispitivanja odgovornosti urednice Informativnog programa BHT1 Jelene Radojević Kapor, pitamo se da li je ovo prvi put da se dogodilo isto? Prema našim informacijama identično se događalo  u programu BHT1 i ranije, ali su uobičajno na udaru samo srpski kadrovi.

Svima je poznato da su se u programu BHRT-a događaju brojni propusti koji su u direktnoj suprotnosti sa misijom i programskim načelima, a koje isto tako  uznemiruju javnosti i narušavaju ugled i nanose štetu BHRT-u, poput onoga da se Republika Srpska naziva "Eres-om" i "manjim entitetom". Zašto je u tim slučajevima izostala bilo kakva reakcija menadžmenta BHRT-a?

Posebno osuđujemo iznošenje u javnost stvari koje trebaju biti riješene u okvirima organa BHT1. Objavljivanjem fotografija i saopštenja u medijima širom BiH uz konotaciju da su urednica Gordana Dragutinović i voditeljica Zorica Jorgić odgovorne, stavljena im je meta na čelo i ozbiljno ugrožena bezbjednost. 

Pozivamo menadžment i uredništvo BHRT-a da budu objektivni, nepristrasni i izbalansirani, kako u svojim programima tako i u postupcima prema svim zaposlenim u ovom javnom servisu građana Bosne i Hercegovine.

(BN)

           

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Polupismen

15.06.2021 16:11

A sta kaze takozvani Clan Predsjednistva Bosne i Hercegovine, uvazeni gospodin US.Blacklist?

ODGOVORITE