Optužnica protiv tri bivša direktora Zavoda “Pazarić”

Opštinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv troje bivša direktora Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić za nesavjestan rad u službi i sprečavanje i neizvršavanje mjera za zaštitu maloljetnika.

Republika Srpska 24.05.2021 | 18:08
Optužnica protiv tri bivša direktora Zavoda “Pazarić”

Optužnica je potvrđena protiv Jasmina Ćerimagića, Senade Muharemović i Redžepa Salića, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Tužilaštvo im je stavilo na teret da su od 2009. do 2019. godine, dok su bili direktori Zavoda, propuštanjem dužnosti nadzora i stalnog praćenja fizičkog i psihičkog stanja štićenika od stručnog i medicinskog osoblja, nesavjesno postupili u vršenju dužnosti usljed čega je nastupila teža povreda, tačnije, teško ugrožavanje zdravlja i razvoja maloljetnika u Zavodu.

Na teret su im stavljena krivična djela nesavjestan rad u službi i sprečavanje i neizvršavanje mjera za zaštitu maloljetnika.

(Srna) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

baka

24.05.2021 17:36

Bravo ,neka izadju pred lice pravde.Svi koji se ogrijese o djecicu,treba da idu na robiju.Monstrumi nevidjeni!

ODGOVORITE
Name

komsija

24.05.2021 17:40

Bagri treba10 godina da vide da njih troje ne rade pa gdje ima to? i sramota od ostalog osoblja da niko ne ukaze kako su im sposobni Direktori. BRUKA I SRAMOTA!

ODGOVORITE