SDSće građanima uskoro predstaviti strateški dokument

Stručni timovi SDS-a počeli su rad na strateškom dokumentu u kome će biti sadržani pogledi i vizije stranke na budućnost, reforme i razvoj kada su u pitanju Republika Srpska i BiH  – istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS-a.

Republika Srpska 14.05.2021 | 11:56
SDSće  građanima uskoro predstaviti strateški dokument

Šarović je kazao da je prije sjednice Predsjedništva SDS održana sjednica predsjednika resornih odbora na kojoj je raspravljano o sadržaju dokumenta i dinamici njegove izrade. 
 
„Programski dokument sa kojim ćemo uskoro izaći pred građane će predstavljati nešto novo i moderno kada je u pitanju ekonomija i politika, a neki od prijedloga će biti usmjereni ka potpunoj promjenu zakonske regulative u nekim oblastima ekonomskog života Republike Srpske“ – poručio je Šarović.

On je kazao da će glavni fokus strateškog programskog dokumenta Srpske demokratske stranke biti javne nabavke, sukob interesa, depolitizacija javnog servisa, reforma pravosuđa te izmjena poreskog sistema kako bi se stvorio povoljniji ambijent za privlačenje investicija. 
 
„Fokusiraćemo se na ključne reformske zakone, kako bi se privredni život Republike Srpske pokrenuo. Prije svega radi se o regulativi iz oblasti javnih nabavki i donošenje naprednih reformskih odredbi, obzirom da su javne nabave rak-rana cijelog društva i izvor značajnog dijela korupcije. Sveobuhvatno ćemo uraditi prijedloge koji se tiču sukoba interesa. Reformom poreskog sistema nastojaćemo da stvorimo povoljan ambijednt za privlačenje stranih investicija...“, precizirao je Šarović koji je istakao da će resorni odbori SDS-a intenzivno raditi na izradi dokumenta stranačkih pogleda i vizija na budućnost Republike Srpske.   

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ana

14.05.2021 11:51

Pozovite ruskog ambasadora da nadgleda Nato vežbe na manjaci.

ODGOVORITE