Korona potvrđena kod još 66 osoba u Republici Srpskoj

U protekla 24 časa, u Republici Srpskoj testirano je 585 laboratorijskih uzoraka, novi korona virus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 66 osoba, a preminulo je deset oboljelih.

Republika Srpska 14.05.2021 | 11:04
Korona potvrđena kod još 66 osoba u Republici Srpskoj

Od ukupnog broja novozaraženih, radi se o 31 muškoj i 35 ženskih osoba, od kojih je pet mlađe, 32 srednje i 29 osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 13 osoba je iz Banjaluke, šest iz Bijeljine, po pet iz Zvornika i Mrkonjić Grada, četiri iz Šamca, po tri iz Dervente, Doboja, Modriče, Teslića i Ugljevika, po dvije iz Bratunca, Višegrada, Gradiške, Jezera, Kostajnice, Oštre Luke, Prijedora, Prnjavora, Ribnika, Stanara, Trebinja i Foče.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 10 smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona. Radi se o osobama srednje i starije životne dobi od kojih su tri osobe iz Zvornika, po dvije iz Novog Grada i Doboja i po jedna iz Kozarske Dubice, Foče i Šipova).

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 63.217 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 3.554 osobe kod kojih je potvrđen test na korona virus.

(BN)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar