Otkriveno ko je bivšem direktoru HET-a zapalio auto

Trebinjska policija uhapsila je osobu inicijala R.B., koji je osumnjičen za požar na automobilu Marka Mitrovića, bivšeg direktora Hidroelektana na Trebišnjici i predsjednika opštinskog odbora SNSD Trebinje.

Republika Srpska 14.05.2021 | 11:01
Otkriveno ko je bivšem direktoru HET-a zapalio auto

Iz policije je saopšteno da su policijski službenici juče uhapsili R.B., zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje i oduzimanje tuđe stvari 7. jula prošle godine.

– Djelo je počinjeno na način da je automobil „opel astra“ posut lako zapaljivom tečnošću koja je zapaljena otvorenim plamenom – saopšteno je iz PU Trebinje.

U saopštenju se dodaje da je Okružno tužilaštvo u Trebinju naložilo sa se osumnjičeni nakon kriminalističke obrade pusti na slobodu, a izvještaj o počinjenom krivičnom djelu dostavi u redovnoj proceduri.

Prema saznanjima Srpskainfo, a za paljenje automobila Marku Mitroviću osumnjičen je Rajko B. iz Trebinje, od ranije poznat policiji.

Požar na „opel astri“ izbio je 7. jula prošle godine oko 3,30 sati, a automobil je bio parkiran ispred zgrade u kojoj stanuje.

U međuvremenu oglasio se i Rajko Bovan koji tvrdi da nije on počinilac ovog krivičnog djela.

"Ja sam prijavio ovo krivično djelo, jer sam je tada zatekao drugo maskirano lice u vršenju krivičnog djela. Ispitan sam u svojstvu osumnjičenog zbog toga što je nekome tamo palo na pamet, da zbog svoje nesposobnosti na taj način pokuša da riješi ovaj slučaj i dodatno satanizuje i mene i moju familiju", kaže Rajko Bovan u izjavi BN portalu.

(BN/Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Goran

14.05.2021 09:28

A ko mu je platio da to uradi?

ODGOVORITE
Name

Da da

14.05.2021 10:30

Znaju li ti piromani ista pametno raditi osim prljavih radnji vjerovatno po narudzbi

ODGOVORITE