SNSD manipulacije o razdruživanju sa Federacijom BiH

„Veoma je čudno da predsjednik Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH, tokom višestrukih susreta sa rukovodstvom Srbije u posljednjih mjesec dana nisu razgovarali o mirnom razdruživanju sa Federacija BiH, što ukazuje na to da ovo nije ozbiljna tema i da SNSD njom manipuliše“, rekao je potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak.

Republika Srpska 05.05.2021 | 15:48
SNSD manipulacije o razdruživanju sa Federacijom BiH

„Rasprava koju inicira SNSD u Narodnoj skupštini Republike Srpske o mirnom razdruživanju sa FBiH je besmislena nakon izjave lidera SNSD-a da o tome nije razgovarao sa državnim rukovodstvom Srbije“, rekao je potpredsjednik PDP-a i narodni poslanik Igor Crnadak.

Crnadak poziva Кlub SNSD-a da tu tačku povuče sa dnevnog reda dok predlagač ne utvrdi sadržaj koji će u potpunosti podržati i zvanični Beograd, jer Narodna skupština Republike Srpske ne treba da ulazi u avanture koje ne podržavaju čak ni naši najveći prijatelji.

„Veoma je čudno da predsjednik Republike Srpske, predsjednik Vlade Republike Srpske i srpski član Predsjedništva BiH, tokom višestrukih susreta sa rukovodstvom Srbije u posljednjih mjesec dana nisu razgovarali o mirnom razdruživanju sa Federacija BiH, što ukazuje na to da ovo nije ozbiljna tema i da SNSD njom manipuliše“, kaže Crnadak i dodaje: 

„Na kraju, pozivam kolegu Žunića, šefa Кluba poslanika SNSD-a, da nakon završetka redovne sjednice naredne sedmice, u skladu sa rokovima i procedurama koje propisuje Poslovnik, održimo posebnu sjednicu NSRS posvećenu zaduženju Republike Srpske od 600 miliona КM na Londonskoj berzi“, kaže Crnadak.

On ističe da narod Republike Srpske želi da dobije punu informaciju o ovom zaduženju, kamatama, načinu vraćanja, te o svim bankama, brokerskim kućama i posrednicima širom svijeta koji su uključeni u ovu transakciju.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dragan MD

05.05.2021 14:16

Svi ste vise toliko dosadni da me želudac zaboli kada se oglasite. On , Dodik, nas kao oslobađa, a vi branite. Taj scenario smo vidjeli stotine puta dok su vaši džepovi prepuni love.

ODGOVORITE
Name

Krezo

05.05.2021 14:29

Mile je lazov i prevarant. Lopov, šibicar, ali i mali mis. Boji se naroda i ulice. I svakog nizerangiranog činovnika sa zapada. A lažno se junaci i brani srpski interes...

ODGOVORITE
Name

Miki

05.05.2021 14:30

Upamtite da ce za vrijeme Dodikovog mandata RS biti samostalna i kao takva odlucit o svojoj sudbini.

ODGOVORITE
Name

Re

05.05.2021 15:26

Upamti da ce srpska do kraja njegovog mandata dozivjeti ekonomski, finansijki i polticki krah. Ekonomski i finansijski je vec odradjen.

Name

kiki

05.05.2021 16:22

Nema razdruzivanja...Mile ce nas uvesti u vjecni zagrljaj Bosne i Hercegovine.

Name

Re Miki

05.05.2021 17:25

Upamti da ce Dodik jednog dana reci:ja sam svoj posao zavrsio Republika Srpska vise ne postoji.

Name

Milorad

05.05.2021 17:25

Idi reci Dodiku u lice stisni!!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Bh

05.05.2021 18:01

Samo mirno i nikako drugačije , veli dodo

ODGOVORITE
Name

А

06.05.2021 04:17

Немаш ти појма о чему су они наглабали ал ето да се мало јавиш. Постали сте досаднији од пролива.

ODGOVORITE
Name

MILORAD

06.05.2021 05:16

POBOGU BRATA IGORE, PA ZAR TEBI, KAO JEDNOM OD VODEĆIH OPOZICIONIH POLITIČARA U RS I BiH, JOŠ UVIJEK NIJE POZNATO DA NEMA NI FBiH NI RS BEZ POSTOJANJA BOSNE I HERCEGOVINE, ONE SU PROIZAŠLE IZ DEJTONSKOG MIROVNOG SPORAZUMA KAO DVA KONSTITUTIVNA ENTITETA BiH I ONI SU SAMO FEDERALNE JEDINICE KOJE NE MOGU SAMOSTALNO POSTOJATI I FUNKCIONISATI, NEMOJ ŠIRITI DEMAGOGIJU POPUT OVIH VLADAJUĆIH !!! OD JEFTINOG POPULIZMA NARODU HLJEBA NEMA !!!

ODGOVORITE