Neradni dani u Srpskoj od danas do 3. maja

 Za pravoslavne vjernike u Republici Srpskoj neradni dani su Veliki petak, Vaskrs 2. maja i Vaskršnji ponedjeljak 3. maja.

Republika Srpska 30.04.2021 | 08:23
Neradni dani u Srpskoj od danas do 3. maja

Pravoslavni vjernici u danima Vaskrsa imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta prema Zakonu o praznicima Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.

Neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1. i 2. maj, te 9. maj kada se obilježava Dan pobjede nad fašizmom.

"Kako drugi dan republičkog praznika, 2. maj pada u nedjelju, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, praznovanje ovoga datuma se prenosi u ponedjeljak, 3. maja", navodi se u saopštenju.

U dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

"Jedinice lokalne samouprave su u dane praznika dužne postupati u skladu sa odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije odnosno u skladu sa odredbama gradskih/opštinskih štabova za vanredne situacije", napomenuli su iz Ministarstva. 

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Skeptik

30.04.2021 08:18

Radnička klasa je poklapanjem Vaskrsa i 1.maja, izgubila dva slobodna dana. Ali ovo je tek početak mračnog doba za radničku klasu, 9.maj pada u nedelju, 21.novembar pada u nedelju, 1.i 2.januar padaju u subotu i nedelju, 7. 8.i 9. Januar padaju u petak, subotu i nedelju....Strašno.

ODGOVORITE
Name

Lela

30.04.2021 11:14

Sto je strasno ne razumem,pa i onako se u javnim ustanovama nista ne radi, samo se ceka zavrsetak radnog dana i kuci

Name

Opušteno

30.04.2021 11:42

Zar se ne spajaju 1. Maj i Nova godina?

ODGOVORITE
Name

Lord

30.04.2021 13:42

Nije problem da se spoji sve što se može samo od nerada se ne živi.

ODGOVORITE
Name

Šivaona

30.04.2021 14:00

Imaju radnici pravo al samo na papiru... ?nama juče na poslu rekoše da Veliki petak nije praznik i da je to čista volja "gazde" dal da nam da slobodno ili ne. I naravno nismo dobili slobodan dan i zato danas radi i prva i druga smjena...a ko ne dodje danas na posao, iduće sedmice može samo da podpiše otkaz...tako da baš nismo ni imali nekog izbora....sva sreća pa Uskrs pada u nedelju inače bi nam i to uzeli...

ODGOVORITE