"Dobar vjernik je, i danas i uvijek, dobar čovjek"

“Dobar vjernik je i danas, i uvijek dobar čovjek“, poručio je paroh mostarski Radivoje Krulj u emisiji „Puls“ BN televizije. On je naveo da je danas, pred najveći hrišćanski praznik Vaskrs, a u vrijeme pandemije, više nego ikada potrebno slaviti život i biti odgovoran.

Republika Srpska 29.04.2021 | 22:58
"Dobar vjernik je, i danas i uvijek, dobar čovjek"

U susret prazniku nad praznicima - Vaskrsu, paroh mostarski Radivoje Krulj poručuje da je upravo na ovaj dan pobijeđen najveći neprijatelj čovječanstva - smrt. Život nema alternativu čak ni kod nevjernika, navodi paroh Krulj, ističući da je u vrijeme pandemije to posebno izraženo.

"Trebamo da budemo odgovorni. Post je ništa drugo do žrtvovanje za drugoga. Pa i to nošenje maske je jedan vid žrtve. Mnogo je lakše ne nositi nego nositi. Zato mislim da smo izvukli pouku iz svega ovoga, da smo na početku ovo mnogo olako shvatili. Svim vjernicima bi poručio da se vakcinišu. I ja ću se vakcinisati."

Odgovornost se ne smije izgubiti, navodi paroh Krulj, ni pod naletom raznih teorija zavjere.

"Ako nas zaprašuju, čipuju, ubijaju, onda oni uzimaju svoj dio odgovornosti. Ništa nama neće pomoći ako budemo dalje razvijali teorije i budemo neodgovorni jedni prema drugima i prema životu."

Sve nasuprot toga čini nas nominalnim hrišćanima koji svoju vjeru ne pokazuju kroz svoja djela.

"Dobar vijernik i danas, i uvijek je dobar čovjek. Čovjek koji je odgovorni dio društva koji unapređuje život na zemlji i u društvu. Znači da ispunjuje riječi Hristove. Da daje Bogu božije, a caru carevo. Da šest dana radi, završi sve svoje poslove, a da sedmi dan posveti Bogu. Ja nisam to".

Na novinarsku konstataciju da je Krulj pobrao simpatije javnosti kao dobar čovjek i vjernik, on je odgovorio da je to još jedan od pokazatelja da nije to što se tvrdi, jer, smatra on, javnost danas nije mjerilo dobrote.

Društvo u kome su osnovne vrijednosti poljuljene, a moral u dubokoj krizi može da se pokrene ka boljitku samo ukoliko buduće generacije isprave greške iz prošlosti.

"U suprotnom će se samo nastaviti odlazak mladih jer ne vide perspektivu. Tu mi ništa nije čudno. Ovdje ne vide perspektivu i ne vide da se ovdje nešto dobro dešava i da to nadoziđujemo. To hitno moramo da preokrenemo. Na nama je da ukažemo na anomalije, a ne da budemo podanici i poslušnici nekih nerazumnjih politika."

Svi bi treblo da svjedoče ljubav, pa će dobiti poštovanje od ljudi, kazao je paroh mostarski Radivoje Krulj u emisiji "Puls" BN TV.

 

BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

zabrinuta

30.04.2021 01:00

Nije tacno,malo je dobri vjernika iskreni,posteni a bogami kvazi vjernika velika vecina.Vidi samo nase zvanicnike vise oko crkve a sve lopov do lopova.

ODGOVORITE
Name

Decko

30.04.2021 04:06

Nemam religiju, ali dobar sam vjernjk! Covjek covjeku, stoka stoci! Sve po potrebi!

ODGOVORITE
Name

zovv

30.04.2021 06:05

Moguće, samo što danas nema dobrih vjernika!

ODGOVORITE
Name

Luizijana Babic

30.04.2021 07:09

Znaci definicija dobrog vjernika je presla na definicu dobrog covjeka. A sta je onda dobar covjek?

ODGOVORITE
Name

Komentar

30.04.2021 13:26

POKAJ SE!

ODGOVORITE
Name

Intelektualac

30.04.2021 14:37

Znaci ja kao nevjernik nisam dobar covjek iako nikome nista nazao nisam ucinio i pomazem svima koliko mogu pa i vise od toga. Ovakva izjava je veoma nespretna, vjernik ili nevjernik moze da bude i dobar i los i zato treba ljude na dobre i lose izdvajati a ne na vjernike i nevjernike.... Svima koji slave srecan praznik!

ODGOVORITE