Drama u zgradi Kantonalnog suda u Sarajevu

Muškarac uhapšen nakon što je pokušao da udari jednog sudskog policajca.

Bosna i Hercegovina 27.04.2021 | 16:20
Drama u zgradi Kantonalnog suda u Sarajevu

Prava drama odvijala se danas u popodnevnim satima u holu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom prilikom je uhapšen B. J. , a dvojica sudskih policajaca su zatražila liječničku pomoć. 

Kako su na ispričali očevici, u jednom trenutku u holu suda začula se žestoka svađa i galama, a potom i vriska.  

-  Vidio sam više sudskih policajaca koji su držali krupnijeg momka koji je ležao na tlu. Nakon što su ga vezanog podigli, odveli su ga u jednu prostoriju u prizemlju. Ubrzo je došla i Hitna pomoć- kazao nam jedan od očevidaca. 

Kako je za portal "Avaza" potvrdio direktor Sudske policije Federacije BiH Dženad Grošo o incidentu su odmah obaviješteni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

- Došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane jednog lica prilikom ulaza u zgradu suda. Upozoren je od strane sudskih policajaca, nije poštovao naredbe i krenuo je na našeg službenika da ga udari.  Dvojica sudskih policajaca savladali su njegov otpor, vezali ga, a pozvana je i Hitna pomoć. Naši službenici su otišli u Opštu bolnicu da im se utvrdi stepen povreda. Lice će biti predato MUP-u Kantona Sarajevo na dalju obradu - kazao nam je Grošo. 

Napomenuo je da ukoliko se utvrdi da je u pitanju napad na službenu osobu, o svemu će biti obaviješten i dežurni tužilac.

(Avaz) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

TEŠKO NAMA

27.04.2021 17:29

SAD ĆE ISPASTI DA IM JE POLOMIJO KIČME I DA SU PRETRPJELI STRAH KOJI ĆE IMATI DO KRAJA ŽIVOTA. OBRADITI LJUDE ZA PEMZIJU KOLIKO JE DO 1 MAJA. PA TO VAM JE POSAO. NEĆETE ŠETATI PO SUDU U UNIFORMAMA I PRIMATI PLATE KAO DA STE MANEKENI.

ODGOVORITE
Name

Zaga

27.04.2021 19:56

SUMNJAM DA JE IZ CISTA MIRA IZVRSIO NAPAD(AKO JE TO KAKO NAVODE). MNOGO JE POLICAJACA KOJI MISLE DA IH UNIFORMA CINI BOGOVIMA I NEDODIRLJIVIM. E, PA, I ONI KOJI NE NOSE TE UNIFORME IMAJU PONOS I CAST!!!

ODGOVORITE
Name

Predator

28.04.2021 05:46

U SAD kad napadnes policajca.... zna se kako zavrsis. A ovde te svi sazaljevaju . Pa policija nosi uniformu netreba bolji razlog da ih napadnes.

ODGOVORITE