Režim je već mjesecima u totalnoj medijskoj defanzivi

Dodikov Režim angažovao lažnog svjedoka Nikolu Aleksića da najavi rušenje porodične kuće Draška Stanivukovića; Vlado Đajić nastavlja da “briljira”, uz malu pomoć „stimulansa“ bijele boje.

Republika Srpska 25.04.2021 | 07:23
Režim je već mjesecima u totalnoj medijskoj defanzivi

Piše: Slobodan Vasković

1.

Režim je već mjesecima u totalnoj medijskoj defanzivi. To je potvrdio i sam Milorad Dodik, navodeći da se njegova stranka vrlo loše snalazi u svijetu društvenih mreža. Za Dodika je taj svijet trenutno „imaginarni i virtuelni“. 

Očigledno da on još nije svjestan da bi taj svijet za njega mogao postati vrlo vrlo stvaran, negdje u oktobru 2022. godine, jer je za očekivati da on tada bude u lisicama sproveden u neki od KPZ-ova.

 2.
Dodik je nakon debakla na proteklim lokalnim izborima najavio angažovanje stručne agencije koja će biti zadužena za promovisanje „Crvene Sekte“ na društvenim mrežema. 

Izbor je pao na marketinšku agenciju „Euphoria“, čiji je vlasnik Boris Udovičić, Dodikov Udo Šugo Bot. Angažman je, podrazumijeva se, plaćen novcem građana Republike Srpske.

3. 

Da je euforični Udo Šugo Bot, monstruozni porodični nasilnik, počeo da radi svoj posao, pokazuje mnoštvo lašnih profila na društvenim mrežama, otvorenih u proteklih mjesec dana. Oni svi redom napadaju opozicione lidere. 

Ipak, radi se o uzalud bačenim parama, jer je projekat lažnih profila, osmišljen u glavi Ude Šuge Bota, postao predmet sprdnje po društvenim mrežama.

4. 

Nema sumnje da je angažovanje pomenutog potpuno promašena priča, koja se već sada režimu obija o glavu. 

Međutim, to nije trenutno najveći problem za Dodika. Puno više štete za Režim pričinjavaju medijski nastupi kadrova „Crvene Sekte“. Dugogodišnja negativna selekcija kadrova i poltronizam, doveli su SNSD do situacije da ta stranka trenutno nema čak ni osrednjeg funkcionera koji bi mogao otići u neku emisiju, a da se pritom ne obruka i sebe i Dodika.

5.

Najbolji primjer za to je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka. 

On je, 22.04.2021. godine, u jednoj emisiji na RTRS-u, izjavio, vjerovali ili ne, sljedeće: "Imam veliku podršku i riješenost Milorada Dodika da i on neke stvari promijeni i da se vrati izvornim principima SNSD-Milorad Dodik, a to je pravednost, poštenje, rad i obrazovanje". 

6.

Time je Đajić javnosti bukvalno obznanio da je njegov šef nepravedan i nepošten te da promoviše nerad i neobrazovanje. Da budem iskren, Đajić je rekao istinu, od koje će Dodika boljeti glava najmanje narednih sedam dana, ali prvenstveno iz razloga što je on taj koji je Đajića instalisao na čelo banjalučkog odbora.

7.

Da „stimulansi“ koje u sve većim količinama konzumira Đajić itekako djeluju, pokazuje još nekoliko njegovih bisera u istoj emisiji: Đajić prvo tvrdi da je on napravio Klinički centar u Banjaluci, iako je isti izgrađen davne 1979. godine. Nakon toga, Đajić javnosti prezentuje svoj plan da od Banjaluke napravi najbolji grad na Svijetu, na šta je svaki komentar suvišan.

8.

Na Đajićevu sreću, trebalo je čekati samo dan kako bi javnost saznala da u okviru „Crvene Sekte“ postoji i veći idiot od njega. 

U petak 23.04.2021. godine, na ATV-u, televiziji čiji je jedan od suvlasnika Mile Radišić Klen, gostovao je Nikola Aleksić, sada već čuveni lažni svjedok i monstrum. Aleksić je poznat kao režimski poltron, a njegov specijalitet su lažna svjedočenja protiv partijskih kolega, o čemu sam pisao u više tekstova.

9. 

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, prije desetak dana je izjavio da ga ništa neće spriječiti u namjeri da sruši nelegalno igrađeni dio kockarnice „Kajak“, u vlasništvu kriminalne porodice Radišić. 

To je očigledno ponukalo Mileta Radišića Klena da preduzme kontraofanzivu protiv Stanivukovića. 

Za taj plan Klenu je bio potreban idiot koji je dovoljno umno ograničen da istupi u javnost i najavi rušenje porodične kuće Stanivukovića. 

Izbor je na kraju pao na Aleksića, kojeg je Ministroid Srebrenka Golić udomila u svoje ministarstvo. 

Moram priznati da je Golićka vrlo „namazan“ igrač, jer je umjesto sebe u vatru gurnula umnog patuljka Aleksića, koji će to shvatiti tek kada nakon opštih izbora, a možda i prije, bude u lisicama odvođen iz Golićkinog ministrastva.

10.

Aleksić je u emisiji na ATV-u suštinski najavio rušenje porodične kuće Draška Stanivukovića. 

Uz vidnu tremu, Aleksić je bezuspješno pokušavao da sastavi bar tri prosto-proširenije rečenice. Za razliku od njega, voditeljka je bila za nijansu pravno potkovanija, pa je pokušavala da Aleksića kroz 19 vrlo mučnih minuta navodi na pravi kolosijek. 

U završnici, Aleksić je, uz malu pomoć voditeljke, prvo potvrdio da porodična kuća Stanivukovića ima izdatu građevinsku i upotrebnu dozvolu, da bi on nakon toga konstatovao da se radi o bespravno izgrađenom objektu. 

Nema sumnje da je Aleksić, pored toga što je idiot, i očajan pravnik. Moram priznati da je Igor Radojičić dobro i prošao, s obzirom da mu je monstrum Aleksić bio savjetnik za pravne poslove.

11.

Iako je Aleksić tokom gostovanja nekoliko puta pomenuo Zakon o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, on je propustio da citira član 2 tog zakona, u kojem je na vrlo jednostavan način, razumljiv čak i umnim patuljcima poput njega, objašnjeno šta podrazumijevaju pojmovi „legalizacija“ i „bespravni objekat“.

12.

Iako sadašnji gradonačelnik ne poznaje lično Aleksića, to bi i njega i javnost trebalo podsjetiti o kakvom kriminalcu se radi. 

Ovdje ću izdvojiti samo nekoliko najinteresantnijih detalja iz kriminalnog opusa pomenutog: Aleksić je svojevremeno, kao pomoćnik Pravobranioca RS, učestvovao u nelegalnom otuđenju zemljišta u vlasništvu Grada Banjaluka (slučaj „Marija Varnica“). 

Spašavajući sebe od krivičnog postupka, Aleksić je lažno prijavio MUP-u RS nekoliko službenika RUGIP-a, koji su za sada nepravosnažno oslobođeni optužbe. Za vrijeme dok je bio savjetnik za pravne poslove Igora Radojičića, Aleksić je „sa strane“ odrađivao za tajkune brojne nelegalne poslove. 

13.

Tu prije svega mislim na izdavanje građevinskih dozvola bez ispunjenosti zakonskih uslova, te lobiranje da Grad Banjaluka ne izjavljuje žalbe u predmetima u kojima su sudovi donijeli odluke na štetu Grada Banjaluka, a u korist tajkuna.

14.

Glavni saradnik u tim poslovima Aleksiću je bio advokat Ljubiša Dragičević, poznat i kao glavni eksponent građevinske mafije. 

15.

Ništa manje zanimljiv nije ni detalj da je Aleksić zet Brane Čovičkovića, čuvenog batinaša i falsifikatora. Novi gradonačelnik bi trebao da istraži koliko je novca Grad Banjaluka, za vrijeme dok je Aleksić bio Radojičićev savjetnik, izvojio za ŽKK „Mladi Krajišnik“, koji je Čovičković pretvorio u svoj privatni klub.

http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Komentari / 32

Ostavite komentar
Name

Profesor Okultis

25.04.2021 06:14

Nevjerovatno ima gradjevinsku i upotrebnu a nije pretvorio poljuprivredno u gradjevinsko zemljiste. Jako bitan dokument.

ODGOVORITE
Name

zamisli

25.04.2021 07:04

neko ti izda pasos a nemas licnu kartu...posle kazes jako bitan dokument licna

Name

Veliki blek

25.04.2021 07:43

E nek si im rekao, zaradio si sendvič. Pusti Goricu i Igora da pustoše buđžet.

Name

Re

25.04.2021 08:11

I kako je dobio dozvole? Ko mu je dao? Prethodne administracije. Koga kriviš?

Name

Re

25.04.2021 08:21

Pa zar ima ovaki olosa uSNSD znam da ima pola nepismeni ali ovaki retarda o boze.

Name

Valerija Bojanic-Grgic

25.04.2021 08:52

Kada ce glavna poluga kriminala u RS, precednica Zeljka i predsjedavajuci BiH, Dodik, biti stavljeni pred odgovornost i procesuirani?

Name

Dejan

25.04.2021 11:31

Bice rusenja

Name

Nisam

25.04.2021 17:11

olos,nisam u SNSD-u,nisam retard a sto se tice pismenosti bolje da obratis paznju kako si napisao svoj komentar.

Name

Kalinovik

25.04.2021 06:49

GOTOV JE!

ODGOVORITE
Name

Da da

25.04.2021 06:53

Milokrad

Name

Re

25.04.2021 06:58

Dodik jeste gotov, njemu spasa nema, ceka se samo tren kada će da mu stave lisice na ruke.

Name

Vise nas je

25.04.2021 06:57

Šta reci na ovo sami botovi rezimski neka im je Bog dragi na pomoci ... Draško budući predsedniče ...

ODGOVORITE
Name

On

25.04.2021 12:35

Da samo se ceka taj momenat kad Burle bude odvođen sa lisicama na rukama.... kod nas cijela varosica pece janjice i prasice taj dan i da ga cujemo kako ce da pjeva " ne može nam niko nista......" , olos i kradljivac vrijednih Ikona....

Name

Uroš

25.04.2021 07:20

Sektaši brzo svi idete u zatvor.Mamu vam crvenu.

ODGOVORITE
Name

RAZVOJ OD ZADUZENJA.

25.04.2021 08:30

LAJETE NA HEPIU I TI NEVENE,GALIJASEVICU I PERISICU.ZASTO NE KAZETE DA JE DRASKO RAZOTKRIO LOPOVE U REPUBKICI SROSKOJ.

Name

Re Razvoj od zaduzenja

25.04.2021 09:12

Bas tako. Onaj Neven sto udara zene u prolazu i ostali rezimski poltroni, stvarno je odvratno sta ti ljudi pricaju i rade.

Name

Jaffa

25.04.2021 07:39

Mile je naša crna, najcrnja istorija. Nadam se da je gotov. Samo još da vratimo pokradeno. Tek tada bi bilo pravedno.

ODGOVORITE
Name

Uroš

25.04.2021 07:44

Čovjek je lud nepismen mutav izgubljen bože ti nas spasi ovakvih budala.

ODGOVORITE
Name

Boki

25.04.2021 07:50

Naprijed Draško. Više nas je. Gotov je. Promjene su stigle.

ODGOVORITE
Name

Radovan

25.04.2021 07:50

Kakva je ovo prostitutka i pokvarena mlada žena.Mislim da je ona bolesna i pakosna.Jel vam to sve sektaši što imate protiv Stanivukovića baš ste prozirni i bolesni.

ODGOVORITE
Name

Banjaluka

25.04.2021 08:01

Sve to znaju GRADANI BANJALUKE a to je osjetio i MILORAD DODIK pa mu je zato i REJTING OPAO U GRADU NA VRBASU jer nezna sta mu PRVI SARADNICI RADE IZA LEDA i ovo je sve istina.

ODGOVORITE
Name

?

25.04.2021 08:01

Pokazace im DRASKO,JELENA I VUKAN jedva cekamo 22

ODGOVORITE
Name

Gogic 99

25.04.2021 08:03

Vec zadnja 2 mjeseca SNSD sendvicarski pogon radi punom parom na FB

ODGOVORITE
Name

4d za Gogic 99

25.04.2021 12:48

Kakvi druze botovi,ja nisam nikada glasao za Dodika,ne treba mi sendvič,nikome to ne treba ,ovo je 21 vek,citam komentare,naravno vecina se ne objavljuje,posle svega znam da je trisic zbog sukoba sa dodikom omalovazio Srbe,po komentarima koje ova novinarska bagra be objavljuje,sve vise onih koji bi glasali za opoziciju nece zbog bn,neka mi ovi klosari objasne sto objavite tvz RS,a ne objavite nije tvz,logično mrze RS

Name

Ljilja

25.04.2021 08:15

Kada bih znali kosto nisu svjesni staje tihi spavaca u istitucijama koji cekaju 22,koji se ne eksponiraju po portalima zbog sebe,samo prste i citaju razne bljuvotine o Dradku,i cekaju 22,Drasko nisi ni svjestan koju podrsku imas ali TIHU,MUDRU,ti JELENA I VUKAN..puno puno zaposleni,koji svaki dan gledaju njihovu nepravdu sto se nagomilaka

ODGOVORITE
Name

Stanko

25.04.2021 08:27

Samo posteni kadrovi da vode narod drasko jelena vukan

ODGOVORITE
Name

RAZVOJ OD ZADEUZENJA.

25.04.2021 09:05

REPUBKICI SRPSKOJ SU SADA POTREBNI POSTENI POLITICARI,PA IAKO NAPRAVE NEKU GRESKU,NEMA VECE IZDAHE ID INE KOJU OROVODI SNSD NA CEKU SA DODIKKM,KOJI ZADUZUJE PETU GENERACIJU A SVIJE BOFATSTVO SIRI KAO RIMSKU IMOERIJU.ZSSTO SRBIJANSKI MEDIJI O TOME SUTE.OPOZICIJA SAD KAO NIKAD DISAD IMA KVALITETNE JADRIVE DA STANU NA PUT OVOM LOPOVKUKU I POVEDU OVAJ NAROD U ORAVOM PRAVCU.DA NIJE KIRONA UBILA NEKE POLITICARE NEBI NARID NI ZNAO STA SU SE NAKUPILI DIK NISU DOSKE OSTAVINSKE RASORAVE.SVE OSTAJU MILIONI NASLJEDNICIMA.DODIKOVI SARADNICI.SLUCAJ U BIJELJINI I UGKJEVIKU,ZNA NAROD O KOME SE RADI I TAKO DALJE.I IMATE OBRAZA DA SE JAVLJATE.

Name

Tako je brate moj

25.04.2021 09:11

I nesic!

Name

MENAGER

25.04.2021 08:43

Rekoh ja da vlast svojim postupcima radi sama protiv sebe a da Vukan Jelena i Drasko trebaju raditi samo protiv neprijatelja u svojim redovima

ODGOVORITE
Name

Sion

25.04.2021 08:57

AtV trazi novinare,to svakako nije cudno .Kad zadnji izadje iz zgrade ,istu treba okaditi tamjanom I temeljno ocistiti ,da bi iz nje izasao sav .... ne mogu to napisati ....fuj...mrzitelji svog naroda ! Svi bi trebali odgovarati za svoje gadosti .

ODGOVORITE
Name

Idealno

25.04.2021 09:45

Odličan tekst, sažet i vrlo jasan! Tačka 6 je vrh vrhova, a i tačka 7 nije daleko od toga.

ODGOVORITE
Name

321

25.04.2021 10:27

I da se gradjani sazive sa tim da im ne pripada njihovo... Izlazak na ulice je neizbjezan, niti vlast ima legitimitet represije (policijski opsti kriminal, pravosudno pleme, poreski izvrsitelji ,... niko), niti narod izgovor da ih ne pozatvara... Da je smisla i zdravog razuma, poglavnik bi garantovao svojom imovinom i iz zatvora, za istorijsko vazno zaduzenje... A ista sredstva preusmjeriti u realan sektor... sve ostalo je svakodnevni instant stimulans... Zivio poglavnik...

ODGOVORITE