Rusko tržište otvorilo prostor za razvoj firmi u BiH

Predsjednik SDS-a i šef kluba poslanika SDS-PDP-DNS u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Mirko Šarović sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije BiH Igorom Kalabuhovim. 

Republika Srpska 23.04.2021 | 16:19
Rusko tržište otvorilo prostor za razvoj firmi u BiH

Na sastanku se ragovoralo o političkoj i ekonomskoj saradnji dvije zemlje i zajednički je konstatovano da je Rusija jedan od najvažnijih partnera u Bosni  i Hercegovini.

„Nažalost, nismo iskoristili i ne koristimo sve značajne mogućnosti koje imamo kroz ranije potpisani sporazum o saradnji sa Ruskom Federacijom. Davno smo otvorili mogućnost da imamo mnogi veći izvoz i ekspanziju proizvoda na rusko tržište što bi omogućilo i ekspanziju razvoja naših firmi i rasta naše proizvodnje“, istakao je Šarović.

Na sastanku je bilo riječi o najvažnijim infrastrukturnim projektima i investicijama u Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu i mogućnostima koje Ruska Federacija pruža. 

Posebno je razgovarano o aktuelnoj ekonomsko-političkoj situaciji i zaostajanju vlasti BiH u donošenju neophodnih zakonskih i drugih rješenja.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Hehehe

23.04.2021 14:31

Došao da vidi kako rafinerija posluje.

ODGOVORITE
Name

Svarog

23.04.2021 15:48

Koliko nam je poznato ambasador jedne zemlje boravi u drugoj. Nije on nigdje došao. On živi ovde u BiH. To sto ti imaš potrebu da nešto napises je tvoj problem.

Name

Stojko

23.04.2021 16:46

Druže moj rafinerija nikada više neće proraditi to postaje termo elektrana na gas. A dokaz je tu gas odnosno plin već je tu stiže iz hrvacke. Čist dokaz jedne od najveći prevara zato nema nigdje ugovora o prodaji rafinerije pojela ga maca.

Name

Dobro posluje

23.04.2021 21:22

Radi 300 radnika od 1300, a proizvodi nisu tolko potrebni na trzistu, vrijedi sve prebaciti u zeljeznice. To je ko u onim nekim pricicama, o malom princu. Postoji mala planeta, malo trave i kucica na njoj i na njoj mali princ, sam, bez nekih nada za putovanje svemirom. Aj sta je sve to bilo, sta jest, a sta se sprema, pa verovatno naprednija verzija onog sto je bilo, ali sa ugradjenim odrzivostima starog.

Name

Rusko tržište!?

23.04.2021 16:32

Najveća sirotinja na planeti! 5% su oligarsi koji upravljaju Rusijom i postavljaju svoje ljude od povjerenja poput Putina, Lavorova, ovog kretena od ambasadora.

ODGOVORITE
Name

Петар

23.04.2021 21:24

Слабо си информисан о Русији. Односно, боље речено, јако си дезинформисан. Читаш штампу коју су западњаци дебело платили да блати Русију. Штета, никакву поуку нисте извукли из историје. По свој прилици поновиће се. Ко ће преживјети?

Name

Talasi.

23.04.2021 21:18

Mehanika naroda i ljudi. Dva dobra sastaviti, od ljudi tesko, a ima i njihovih interesovanja naspram gustine nerazuma, pa se moze otprilike verovati u smisao rada. Mediaaktvitet. Civilni prototipi, da se malo vazduh rascisti. Pa i zive jedinke se u ovom periodu bude iz zimskog sna.

ODGOVORITE
Name

Direkt

24.04.2021 04:06

Rusija je zanimljiva zemlja i zanimljivo tržište. Šta god da proizvedemo od voća, možemo da prodamo Rusima, s tim da sa našom trenutnom proizvodnjom, jedva da možemo da podmirimo jedan dijelić Moskve, a kamoli čitavu Rusiju, što samo po sebi i više nego dovoljno govori, koliki je potencijal za unapređenje ekonomske saradnje, kao i svake druge, sa tom nama dalekom, a bliskom zemljom.

ODGOVORITE