Čuvajmo životnu sredinu - Mozzart dijelio cegere Banjalučanima

Zaštita životne sredine i ekologija su jedan od prioriteta u društveno-odgovornom poslovanju kompanije Mozzart. Zato su njihovi radnici danas dijelili besplatne cegere građanina Banjaluke.

Republika Srpska 22.04.2021 | 15:40
Čuvajmo životnu sredinu - Mozzart dijelio cegere Banjalučanima

Ovim gestom regionalni lider u priređivanju igara na sreću htio je da počasti Banjalučane i to dvostrukim povodom- jer je danas Dan grada Banjaluka i Dan planete Zemlje.

Posjetioci gradske Tržnice, Gospodske ulice i šireg centra grada, te naselja Obilićevo, Starčevica i Lazarevo imali su priliku da dobiju nove Mozzart cegere kojima će zamijeniti plastične kese. Time će da ostvare i uštede jer se u većini prodavnica plastične kese naplaćuju, ali i da smanje zagađenje okoliša i doprinesu očuvanju planete. Naime, plastične kese često, umjesto u smeću, završe u prirodi gdje se razgrađuju stotinama godina. Zato je ovaj Mozzarov potez naišao na oduševljenje Banjalučana.

- Odličan je pokon, ceger lijepo izgleda i veoma pogodan za svakodnevnu kupovinu. Dogodi se da zaboravim da ponesem torbu, a ne želim da kupujem plastične kese koje štete prirodi, pa će mi ovaj ceger zaista dobro doći - komentar je Banjalučanke Dragane koja često posjećuje gradsku pijacu.

Iz Mozzarta najavljuju da će i u narednom periodu da organizuju akcije koju su usmjerene da očuvanje životne sredine i uljepšavanje našeg okoliša.

- Kroz naše društveno - odgovorne aktivnosti  trudimo se da se posvetimo i ekologiji. Plastične kese su veoma štetne za okoliš, dok je platneni ceger za kupovinu odlična alernativa. Zato smo odlučili da cegere, u zelenoj boji koja je simbol prirode, poklonimo Banjaluci povodom njenog rođendana, kao i povodom Dana planete Zemlje-  poručuje rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

(BN)