Hapšenja u Bileći, uhapšena i dva granična policajca

Više lica uhapšeno je na području Bileće i okoline, a među njima i dva službenika Granične policije osumnjičena za zloupotrebu položaja i primanje dara ili drugih oblika koristi u dužem periodu, saopštilo je Tužilaštvo BiH.

Bosna i Hercegovina 11.04.2021 | 11:53
Hapšenja u Bileći, uhapšena i dva granična policajca

Policijski službenici su osumnjičeni da su duži period, zloupotrebljavajući službeni položaj, prilikom obavljanja radnih zadataka, u toku radnog vremena, omogućavali drugim osumnjičenim licima krijumčarenje akciznih i drugih proizvoda preko granice, iz Crne Gore u BiH.

Hapšenja su obavljena u okviru akcije "Lovac" koja je usmjerena na otkrivanje i krivično procesuiranje organizovane kriminalne grupe koja već duže djeluje na tom području.

Akcija je realizovana po nalogu i pod nadzorom tužioca Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, a proveli su je službenici Granične policije BiH.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa krivičnim djelima krijumčarenje, nedozvoljen promet akciznim proizvodima, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, te primanje dara i drugih oblika koristi.

Nakon kriminalističke obrade, te izvršenih pretresa, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužiocu Tužiilaštva BiH, koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Iz Tužilaštva BiH su istakli da zajedno sa partnerskim institucijama i agencijama preduzimaju intenzivne aktivnosti u borbi protiv koruptivnih krivičnih djela, naročito korupcije unutar institucija za sprovođenje zakona.

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Hio

11.04.2021 10:10

U ovoj drzavi jedino sto se radi je da se gradjani kriminalizuju i hapse kako bi se neodgovorni prikrili

ODGOVORITE
Name

laktasi

11.04.2021 12:51

Sto ne uhapsite Dodika ima 60 firmi koliko je on opljackao gatacku TERMU

Name

Cg

11.04.2021 10:16

E valaj neka j e vise je i vrijeme nema vise bande od granicne policije primila je drzava svakakvu bagru one sto pojma.bemaju sa zivotom uzdigli se malo im more ma nije ni do.koljena

ODGOVORITE
Name

Zasto

11.04.2021 11:12

Ne hapsite velike kriminalce policija je sitna riba za njih

ODGOVORITE
Name

А

11.04.2021 11:15

Похватани вјероватно неки "кокошари".

ODGOVORITE
Name

Zaga

11.04.2021 12:17

Ocigledan dokaz, kakva nam je"DRZAVA", gdje se hapsi sitna riba, dok ajkule gutaju sve pred sobom.

ODGOVORITE
Name

Herc

12.04.2021 03:07

Bileća uvijek u crnoj hronici...Sve neki ,,dunđeri...

ODGOVORITE