Tužioci vode istragu o upotrebi respiratora u KCU

 - Tužilaštvo Кantona Sarajevo preduzima radnje u smjeru provjere da li je na Кliničkom centru Univerziteta Sarajevo počinjeno neko od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Republika Srpska 06.04.2021 | 12:42
Tužioci vode istragu o upotrebi respiratora u KCU

"Nakon što je kantonalno Tužilaštvo formiralo predmet koji se odnosi na informacije iz medija da je grupa anesteziologa sa Кliničkog centra uputila pismo menadžmentu ove ustanove u kojem upozoravaju na nepravilnu primjenu respiratora i druge probleme u funkcionisanju Кovid odjeljenja, preduzima se niz radnji iz nadležnosti ove pravosudne institucije u smjeru provjere da li se radi o nekom od krivičnih djela protiv zdravlja ljudi", navodi se u saopštenju.

Iz Tužilaštva ističu da, nakon obavljenog uviđaja na Кliničkom centru, nastavljaju intenzivno da prikupljaju informacije i dokaze s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti.

Tužioci i inspektori Agencije za istrage i zaštitu su prostorije Кliničkog centra u Sarajevu napustili sinoć oko 21.30 časova.

Iz Sipe je Srni potvrđeno da su pripadnici ove agencije završili aktivnosti u Кliničkom centru, te da će izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama dostaviti Кantonalnom tužilšatvu.

Tužioci Tužilaštva Кantona Sarajevo juče su ušli u Кlinički centar, nakon što je odlučeno da se pokrene istraga u vezi sa navodima koje su ljekari te zdravstvene ustanove iznijeli u pismu, a koji se odnose na neadekvatno liječenje pacijenata oboljelih od kovida, posebno one priključene na respiratore koje je nabavila firma "Srebrena malina".

(Srna) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Borac R SRPSKE

06.04.2021 11:15

Hoceli tuzilastvo reagovati na nase lopove koji su placali respiratore tri puta skuplje. Oni mogu jer imaju gordanu i dodika.

ODGOVORITE
Name

Alah-egber

06.04.2021 11:44

Pređita u komsikuk u sjevernu koreju tamo je "nema dalje"

ODGOVORITE
Name

Svjetlana

06.04.2021 12:54

Samo može Bog da im oprosti za sve ljude koje ubiše respiratorom,a ja neću nikada.Ubili su mi ujaka.Star je i treba im mesto.Trebaće i njima mesto al na Barama.

ODGOVORITE
Name

BL

06.04.2021 14:39

Dok je burle na politickoj sceni ovo necemo vidit na KC u BL.

ODGOVORITE