Američka Vlada zaustavila rad fabrike za vakcine

Vlada SAD zaustasvila je rad fabrike u Baltimoru, u kojoj je uništeno 15 miliona doza vakcine "Džonson i Džonson", zbog mešanja kompomenti u proizvodnom pogonu u kojem se prave i vakcine AstraZeneke, preneo je Rojters pozivajući se na Njujork tajms.

Svijet 04.04.2021 | 10:38
Američka Vlada zaustavila rad fabrike za vakcine

Kompanija "Džonson i Džonson" navela je u saopštenju da preuzima "punu odgovornost za mešanje komponenti za vakcine u Emerdžent Bajosolušns Bejvju fabrici".

Ne zna se ko će preuzeti upravljanje fabrikom, a američka farmaceutska kompanija nije odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar.

Njujork post je izvestio da je AstraZeneka u saopštenju navela da će raditi sa administracijom predsednika SAD Džoa Bajdena da pronađe alternativno mesto za proizvodnju oksfordske vakcine.

Potez američkog ministarstva zdravlja će omogućiti Emerdžent Bajosolušns fabrici da pravi isključivo vakcinu "Džonson i Džonson", kako bi se izbeglo novo potencijalno mešanje kompomenti.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Dado

04.04.2021 09:06

Odlučio sam da nigdje ne putujem gdje treba ova vakcina. Kakva je ovo smijurija molim te lijepo. Ma sta pomiješali? Ko sta pakuje? Sta primamo? Sta je to?

ODGOVORITE
Name

Boki

04.04.2021 10:16

Sramota je šta radite sa narodom kako god sabereš radise o uništenju čovečanstva

Name

MENAGER

04.04.2021 09:08

Jel neki radnik nosio u kanti jednu komponentu pa prolazeci kraj kazana sa drugom komponentom zapeo za nesto posrno i iz njegove kante sadrzaj se presuo u kazan Sve i da je tako treba reci strucnjacima da postoje kante sa poklopcom

ODGOVORITE
Name

Hahaha

04.04.2021 10:49

Satanisticka posla.....samo ovce vjeruju farmakomafiji....imunitet krda se tako i zove jer moras biti govedo ili ovca da vjerujes u isti....dok je ovaca bice i vune za sisanje.

ODGOVORITE
Name

Katastrofa

04.04.2021 12:53

Zar oni sto su skovali ovu veliku korona zavjeru nemaju moc da sakriju ovako mali propust i gresku? Prosto mi je nevjerovatno da su uspjeli da potkupe milione ljudi da ucestvuju u zavjeri, i da to uspjesno kriju vec godinu dana, a procurila im informacija o gresci u jednoj maloj fabrici. Cudna neka zavjera...

ODGOVORITE