DNS: Neosnovane optužbe prema gradonačelniku

Odbornik DNS-a u Skupštini grada Bijeljine Savo Popić ocijenio je neosnovanim optužbe koalicije "Dogovor za Bijeljinu" prema gradonačelniku Ljubiši Petroviću u kojime  se navodi da koči razvoj grada jer je povukao prijedlog budžeta sa dnevnog reda na protekloj sjednici Skupštine grada.

Vijesti 14.03.2021 | 12:36
DNS: Neosnovane optužbe prema gradonačelniku

Popić je rekao da se analizom predloženog budžeta za ovu godinu jasno vidi da on nije razvojni već  isključivo potrošački.

On je pozvao skupštinsku  većinu da objasni građanima Bijeljine na koje investicije su mislili kada kažu da je budžet razvojni.

"Analizom budžeta vidi se da se mnoga sredstva troše nenamjenski, poput prikupljenih sredstava za uređenje gradskog građevinskog zemljišta, a onda se od građana traži da u takvim projektima učestvuju sa 30% novčanih sredstava, što je još jedan u nizu nameta građanima", rekao je Popić.

On je upozorio da se u budžetu povećavaju socijalna davanja, te da  istražni organi još nisu utvrdili kako i koliko su odgovorna lica trošila sredstava u prošloj izbornoj godini.

"Potrebno je utvrditi koliko zaista ide sredstava za socijalna davanja, a koliko na koruptivne radnje. 
Samim tim bi se sigurno smanjio budžet Centra za socijalni rad, a povećala izdvajanja za stvarne korisnike socijalne pomoći", dodao je Popić.

On je ocjenio dobrom odluku gradonačelnika Petrovića jer je povukao prijedlog budžeta sa dnevnog reda.

"Na taj način se smanjuje mogućnost da kompletan budžet bude usmjeren na potrošnju, a samim tim će dio sredstava biti moguće usmjeriti i za investicije. Ujedno, ovim putem pozivam gradonačelnika da u periodu privremenog finansiranja dio sredstava usmjeri u investicije", zaključio je Popić.

Komentarišući navode koalicije "Dogovor za Bijeljinu" o  štetnosti neusvajanja budžeta, Popić je podsjetio  da je privremeno finansiranje zakonska mogućnost predviđena Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srpske.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dragan

14.03.2021 17:19

Ohoho

ODGOVORITE