Hrvaćani na mukama nakon izgradnje auto-puta

Mještani Hrvaćana kod Prnjavora tvrde da im je auto-put Banjaluka - Doboj, koji prolazi kroz njihovo selo donio mnogo problema. Nedovršeni putevi, lose urađeni nadvožnjaci I selo podijeljeno na dva dijela samo su neki od problema.

Republika Srpska 05.03.2021 | 19:20
Hrvaćani na mukama nakon izgradnje auto-puta

Zbog svega reagovala je i Evropska investiciona banka koja je finansirala tu dionicu puta. Očekuje se izvještaj Evropske banke, a u "Auto-putevima Srpske" tvrde da su tvrdnje mještana zlonamjerne.

Sa jednog na drugi kraj sela kroz cijev ispod auto-puta. Tako mještani dijela Hrvaćana koji su gradnjom auto-puta Banjaluka - Prnjavor ostali na drugoj strani od centra sela svakodnevno odlaze u prodavnicu, ambulantu, crkvu. Imaju alternativu, ali ona znači da moraju da pješače i do šest kilometara u oba smjera, pojašnjavaju.

Mještani pričaju da je prije i u toku gradnje auto-puta obećana gradnja nadvožnjaka, ali da od toga nije bilo ništa.

Mještani kažu i da su pristupni putevi koji su im ostavljeni nakon izgradnje auto-puta u vrlo lošem stanju da neki nisu dovršeni i da su nekvalitetno i nepropisno napravljeni čak i nadvožnjaci. Obraćali su se nadležnim institucijama, ali za sada nema nikakvog riješenja.

U "Auto-putevima Republike Srpske" tvrde da je sve urađeno u skladu sa propisima i oni navode mještana nazivaju zlonamjernim i neutemeljenim.

Predsjednik Vlade kaže da je neophodno vidjeti da li je sve rađeno po projektnoj dokumentaciji.

Mještani Hrvaćana kažu da oni, naravno nisu, niti su bili protiv gradnje auto-puta, ali su očekivali da nakon gradnje nastave sa normalnim životima, a ne da im sela budu podijeljena na dva dijela, da se do prodavnice provlače kroz cijevi za odvod i da im bude onemogućen prilaz mehanizacijom njivama.

BN TV 

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Lav

05.03.2021 19:13

Naravno da je zlonamjerno. Cuj seljaci znaju dal je nadvoznjak po propisima ili nije. Doduse,i nije za vas autoput,za vas je blatnjava staza,pa na konja uzjasis..

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

05.03.2021 21:10

Људима треба направити локалне путеве, неспорно. Да ће свака кућа добити надвожњак и подвожњак, наравно да неће.

Name

Mip

06.03.2021 07:43

Druže moj ti ljudi su živjeli tu i naselili se tu dok si se ti još mućkao u kesici. I sad misliš da je u redu da se remeti život i onako već napaćenoj ljud. Ti si kancer društva.

Name

re Lav

06.03.2021 10:19

Ni vidio ti lava nisi.Ti si ograničena botina koja radi za sendvič i sok.

Name

Duško

06.03.2021 20:20

Najveća kletva je da ti autoput prolazi pored kuće ali da ti kuća bude sa druge strane autoputa u odnosu na prodavnicu prehrambene robe. Gledaš je tako blizu a šest kilometara do iste.

Name

Lav-e

07.03.2021 07:48

Ne osudjuj!

Name

Василије

05.03.2021 19:31

Надвожњак у Друговићима на локалном путу Друговићи - Кришковци - Шешковци је пројектован тако да је траса локалног пута помјерена 50 м1 према Хрваћанима да задовољи потребе локалних богатих викендаша - богаташа. Када се пријеђе тај надвожњак викендашима се иде право а за кришковце се савија оштром лакат кривином од 90 степени и наглом низбрдицом се дође да стару трасу пута. Мислим да овако нешто нема нигдје на свијету.

ODGOVORITE
Name

Cubro

05.03.2021 19:49

Sve je kriv onaj kriminalac Topić on je ukrao nadvožnjak

ODGOVORITE
Name

Prika

05.03.2021 20:13

Dal je moguće da ja još nisam uspio da vidim da je ova naša vlast u republici Srpskoj, uradila nešto da valja.sve što urade to je kod nas duplo skuplje nego u švici. Niko ne snosi ni gram odgovornosti.kako je to moguće. Dokle će moći. Teško našoj djeci

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

05.03.2021 21:09

Лупате глупости. Прво, не може бити скупље него у Швајцарској зато што су тамо планине. Друго, све што је српско, Ви критикујете.

Name

Ре БЛ

06.03.2021 06:57

Такоје , Србуј макар траву пасао.

Name

Rajka

05.03.2021 20:33

Eto vam Prnjavorcani sad crvene sekte i majmuna nepusmena viskovica naziva vas lazljivcima a kad su nocu dolazili vama za glas da vas kupe za paket namirnica i 50 km ,i sve vam obecavali i bili ljubazni dok neprode glasanje a sad trpite niste im bitni i trpite neka vam bas tako i treba.Lijepo su zborilu a sad vas nepoznaju e zovite crvene sekte televiziju sto zovete BN. Eto vasih pajdasa tako se oni brinu samo od izbora do izbora i obecavajz sve a sad kukajte njima

ODGOVORITE
Name

Boki

05.03.2021 22:35

Neka vam bude kada ste jeftinog mozga kupe vas za nikakvu vrijednost i onda svama na smeće

Name

Igi

05.03.2021 22:36

Neka se odsele, ima cijela BiH a ima gdje i u EU, prodajte sta imate i dovidjenja. E da opet glasajte za SNSD!

ODGOVORITE
Name

Nastazija

06.03.2021 15:10

Malo empatije ne bi bilo na odmet. Po komentarima se vidi tko je čiji. Petlja Drugivići je i dan danas na isključivom vlasništvu Ratka Mihajlovića a ostalima i dan danas ulaze u posjed bez plaćanja, uz Viškovićev potpis. Za 15 dana će biti objavljen Izvještaj po medijaciji a kada završe pokrenute istrage pri EIBu svima će sve biti jasno a ovi danas hrabri, bezobrazni i zlonamjerni će utihnuti! Pozdrav iz ukrainskog dijela sela Naseobina Hrvaćani i odvodne cijevi kroz koju se, zahvaljujući kriminalcima, svakodnevno provlačimo.

ODGOVORITE