Podrška Švajcarske za realizaciju važnih projekata

Ambasador Danijel Hun pohvalio što se Bijeljina zalaže za projekte koji doprinose poboljšanju kvaliteta života stanovnika, kako u socijalnom, društvenom i inkluzivnom pogledu, tako i u infrastrukturnom smislu.

Republika Srpska 26.02.2021 | 13:14
Podrška Švajcarske za realizaciju važnih projekata

Ambasador Švajcarske u BiH Danijel Hun posjetio je danas sa saradnicima Gradsku upravu Bijeljine, gdje je sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem razgovarao o dosadašnjim projektima koja su realizovana na području grada uz podršku Ambasade Švajcarske i švajcarske razvojne agencije, kao i o dostignućima grada Bijeljina na polju održivog razvoja kroz lokalizaciju Agende 2030.

Gradonačelnik Petrović istakao je ovom prilikom da je Bijeljina postala prva lokalna zajednica u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini u kojoj su svi važniji strateški dokumenti usklađeni sa Agendom 2030, odnosno njenim ciljevima održivog razvoja.

- Današnji sastanak je potvrda dugogodišnje uspješne saradnje Grada Bijeljina sa našim gostima, a u prethodnih pet godina realizovali smo projekte vrijedne 1,4 miliona konvertibilnih maraka, od čega je oko 970.000 КM donacija Vlade Švajcarske i švajcarske razvojne agencije, a ostatak učešće Gradske uprave – istakao je Petrović.

Ambasador Danijel Hun pohvalio što se Bijeljina zalaže za projekte koji doprinose poboljšanju kvaliteta života stanovnika, kako u socijalnom, društvenom i inkluzivnom pogledu, tako i u infrastrukturnom smislu.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, organizovana je posjeta Društvenom centru u Mjesnoj zajednici „Vuk Кaradžić" koji je adaptiran kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH", koji se realizuje uz podršku Ambasade Švajcarske u BiH, kao i razgovor sa predstavnicima mjesnih zajednica „Vuk Кaradžić" i Suvo Polje.

Ovom prilikom istaknute su prednosti uspostavljanja Društvenog centra, njegov uticaj na unapređenje društvenog života, a svoja viđenja o dosadašnjoj saradnji iznijeli su i predstavnici Udruženja „Siguran korak" i Udruženja žena sa invaliditetom „Impuls".

Gradonačelnik Bijeljine i ambasador Hun posjetili su i Savez opština i gradova Republike Srpske, gdje je upriličena prezentacija rada i uloge Saveza, te je razgovarano o podršci i saradnji u okviru Projekta jačanja saveza opština i gradova u BiH.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Hercegovina

26.02.2021 14:26

Šta je sa. Istočnim dijelom dolazili iko u naše bolnice da pomogne stručnošću zdravstvenim radnicima. Sve odvukoste u Banjaluku, sramota, da nije istočnog dijela ni struje ne bi imali.

ODGOVORITE
Name

Doboj

26.02.2021 15:53

Kas cujem riječ Agenda 2030. nije mi dobro. Mislim da je bolje sto ne dolaze i do nasih krajeva. Te njihove Agende donose pederofiliju, otimanje djece, drogu i sva moguca zla koje umobolna glava moze da smisli. Ne vidim ja dobra od njihovog pomaganja. Da nas bogdom ostave na miru da svojim radom sebi obezbjedjujemo hljeb.

Name

E kamo lijepe srece

26.02.2021 18:35

Da zivimo u nekim planinama u nekom miru i da ne moramo se uklapati u oklonu da bi opstao, nego onako radi sebe radi dobrih ljudi, ali sta ces rodjen sam u ovom, u ovom vremenu, prvo se okolina promjenila, ja zadrzao ono sto je prirodno, uglavnom u sebi, pa sad razumijem da ljudi su kao i celije organizma, zavisni jedni od drugih i moraju misliti jedni o drugima i to pod nekim aktivnim uslovima, a ne iz strane, da bi opstali i na kraju krajevi ziveli, pa i taj san. Postujem predhodno, ali znam da ce doci zato razumijem i njih i vrline im i mane, pa da bi sto vise zadrzao svojega.

Name

Re Doboj

26.02.2021 19:06

E ija kad cujem rijec da svojim radom sebi obezbijedis hljeb i meni isto nije dobro. Kako na koji nacin, posla nema i ko ga ima nije za to redovno placen.Ne moze sebi obezbijediti ni kiflu a ne hljeb.

Name

Svajcarska

26.02.2021 14:57

Nije EU. Zahvalnost. Dobre prakse u Svajcarskoj su primjenjive i u JugoBiH konfederaciji.

ODGOVORITE