Uhapšeni na Јahorni biće protjerani u CG

Tri državljanina Crne Gore koja su uhapšena na Jahorini predata su danas Službi za poslove sa strancima BiH, potvrdila je Srni portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Republika Srpska 11.02.2021 | 16:25
Uhapšeni na Јahorni biće protjerani u CG

Stokanovićeva je rekla da su lica čiji su inicijali M.K, F.R. i B.S. iz policijske stanice sprovedena u Službu za poslove sa strancima, te da još nije poznato da li će i kada biti isporučena Crnoj Gori.

"O tome će se odlučivati u Službi za poslove sa strancima", navela je Stokanovićeva.

Ova tri lica uhapšena su sinoć zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet droge, te nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prema navodima medija, uhapšeni su Milan Kršić iz Crne Gore, koji je član kriminalne organizacije, i njegova dva tjelohranitelja.

Za Kršićem je aktivirana međunarodna potjernica zbog više krivičnih djela, prenosi Srna.

Kako pojedini mediji navode uhapšeni tjelohranitelji su Filip Roganović i Boban Sjekloća.

Podsjetimo da su mediji danas prenijeli da su uhapšeni pripadnici škaljarskog klana, dok su pogoričke Vijesti objavile da su na Jahorini uhapšeni pripadnici kavačkog klana.

Naknadno u medijima se pojavila i informacija da je na Jahorini uhapšena i Tamara Zvicer, supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera.

U policijskoj akciji koja je sinoć izvedena na Jahorini, uhapšeni su pripadnici i “škaljarskog” i “kavačkog” klana.

Kako prenosi Nova.rs, policija sumnja da se pripremao novi obračun između pripadnika ove dvije grupe, kao i da je centralna figura mogućeg sukoba bila Tamara Zvicer, supruga vođe “kavačkog” klana Radoja Zvicera, koja je s djecom boravila na Jahorini.

Na Jahorini su uhapšena trojica “škaljaraca” i nekoliko pripadnika suparničkog “kavačkog” klana za koje se preptostavlja da su bili obezbjeđenje Tamari Zvicer i njenoj djeci.

MUP Republike Srpske spriječio obračun koji je mogao da se dogodi između dva crnogorska klana i uhapsio Tamaru Zvicer.

“Činjenica da je na zimovanju već nedjelju dana boravila Tamara Zvicer sa djecom, kao i da su primijećeni pripadnici suparničkog klana s kojim su u sukobu, policija nije gubila vrijeme, već ih je sve privela, a u narednim satima vjerovatno je da će svi biti protjerani iz zemlje”.

Supruga Radoja Zvicera, Tamara, postala je poznata kad je u poslednjem momentu spasla život svom mužu prilikom atentata na njega u Ukrajini.

Detalje ovog napada objavio je ukrajinski portal “Detektiv-info”. Na video snimku vidi se ženska ruka kako puca iz pištolja na napadače koji su pokušali da ubiju njenog supruga.

Inače, Tamara Zvicer je crnogorskoj policiji poznata odavno. I nju su 2016. pokušali da ubiju, a za to je bio osumnjičen Jovan Vukotić, visokorangirani pripadnik škaljarskog klana.

Crnogorski državljani Milan Kršić, Filip Roganović i Boban Sjekloća uhapšeni su juče na Palama. Sagovornik iz bezbjednosnog sektora Republike Srpske kazao je da ih je tamošnja policija zaustavila na putu ka Jahorini, a potom i uhapsila.

I dok mediji u regionu prenose da je Kršić član škaljarskog kriminalnog klana, iz crnogorskih bezbjednosnih struktura ističu da je taj uhapšeni tjelohranitelj visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

I dok mediji u regionu prenose da je Kršić član škaljarskog kriminalnog klana, iz crnogorskih bezbjednosnih struktura ističu da je taj uhapšeni tjelohranitelj visokopozicioniranog člana kavačkog klana.

"Pripadnici Podrućne jedinice (PU) Istočno Sarajevo juče oko 15.50 časova, na području Jahornine lišili su slobode lica inicijala M.K. B.S i F.R, državljane Crne Gore. Navedena lica lišena su slobode zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokolcu, a uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu, izvršeni su pretresi navedenih lica i vozila koja koriste, kao i apartmana u kojem su bili smješteni. U toku je kriminalistička obrada lica", kazala je za Televiziju Vijesti Vesna Stokanović, portparolka PU Istočno Sarajevo.

(BN) 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Wodolija

11.02.2021 15:42

"protjerani za Crnu Goru" znaci morali su da ih puste na slobodu.....sutra su opet na Jahorini...

ODGOVORITE
Name

Dragan

11.02.2021 16:51

Pa naravno da su ih pustili, MIlo i Mile su prijatelji, nece im valjda suditi

Name

Voxpopuli

11.02.2021 16:02

Došli ljudi da troše pare a vi ih maltretirate.

ODGOVORITE
Name

Niko

11.02.2021 16:10

Sportski ribolov, uhvati pa pusti. Ako ima potjernica, kako je usao u drzavu??? Ovo samo malo medijske paznje, smjesno na kraju

ODGOVORITE
Name

Da eto

11.02.2021 18:49

Nesto se radi a da se radi kako treba ti ni granicu ne bi smjeli preci.

Name

Zizi

11.02.2021 16:36

A ko ce platiti troskove rada policije, goriva koje je potroseno itd. Opet puklo po obicnom narodu RS. Pri saobracajnom udesu policija naplati izlazak, a ovde nikom nista.

ODGOVORITE
Name

Ha Ha

11.02.2021 17:00

Ovde je policija samo pružila zaštitu, i jednima i drugima, deca nervozna, da se ne poubijaju. Ludilo Bato , gde živimo ?

ODGOVORITE
Name

Pa to

11.02.2021 17:08

Su drugari lokalne narko mafije...

ODGOVORITE
Name

Jomi

11.02.2021 20:27

Nekada su Jahorinu posjećivali skijaši i imala je dušu,danas je sve drukčije

ODGOVORITE
Name

MENAGER

11.02.2021 22:20

OTJERANI SU DA IM SE SAMO POKAZE KO JE OVDE GAZDA I CIJA JE OVO TERITORIJA UHAPSENI I PRIVEDENI BEZ NEKOG VALJANOG RAZLOGA AKO SU NAPRAVILI NEKO KRIVICNO DJELO IDE PRITVOR SUD ZATVOR AKO IMA INTERPOLOVA POTJERNICA PRITVOR DO IZRUCENJA SAMO IM SE POKAZUJE KO JE OVDE BOSS KAO STO JE BILO I SA ONOM BRACOM CULUM

ODGOVORITE