Makron na jesen stiže u Srbiju: Ozbiljna podrška!

- Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će predsjednik Francuske Emanuel Makron posjetiti Beograd u septembru ili oktobru ove godine.

Srbija 01.02.2021 | 17:27
Makron na jesen stiže u Srbiju: Ozbiljna podrška!

"Biće to velika poseta, imaćemo mnogo ugovora da potpišemo", rekao je on.

Vučić, koji boravi u posjeti Francuskoj, danas je razgovarao sa Makronom četiri sata.

"Najviše smo govorili o odnosima Beograda i Prištine, to je teško i neuralgično pitanje za cijelu Evropu, ne samo za Srbiju. Govorio sam ono što jeste pozicija Srbije. Vjerujem da ćemo imati ozbiljnu podršku Francuske na evropskom putu. Francuska će biti podrška Srbiji i na evropskom putu, vjerujem i u pronalaženju inovativnih kompromisnih rješenja za pitanje Kosova i Metohije" naveo je on.

Kako je napomenuo, u Parizu mu je iskazana velika čast, bio je u vinskom podrumu Jelisejske palate, te su Makron i on dva puta razgovarali u "četiri oka".

Vučić je najavio da će pregovaračka poglavlja sa EU biti otvarana po klasterima, te da je o tome posebno razgovarati sa ministarkom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

"Očekujem da ćemo otvarati više poglavlja ove godine, po novoj metodologiji, kroz klastere", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je najvažnije da se Srbija oslanja na svoju snagu, a ne na nečiju pomoć.

Vučić je, upitan da li aktuelna neaktivnost EU u procesu proširenja znači da smo prepušteni sami sebi, kazao da uvijek vjeruje u nas i našu snagu, da više nije tako kao kada smo propadali, nestajali, kako je rekao, sa lica zemlje.

"Sve zavisi od nas. Ne treba da učimo narod da nam je najvažnija nečija pomoć, već naša snaga, snaga naše privrede i politike da idemo evropskim putem, i radimo na pronalaženju kompromisnih rješenja", naglasio je on.

Dobri razgovori i dobre vijesti iz Francuske, zaključio je predsjednik Srbije, kojem je ovo bio 11. susret sa Emanuelom Makronom.

Poslednji put Makron je u Srbiji boravio u julu 2019. godine.

(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

zivbih

01.02.2021 17:31

Zar nismo rekli da je najbolje da se stranci ne mijesaju.

ODGOVORITE
Name

!

01.02.2021 20:44

Bas mi je drago “Predsednice” da ste tako radostni i da vjerujete OBEĆANJE LUDOM RADOVANJE !!Ono sto nije obecano danas Izrael i Kosovo potpisali uzajamno priznanje i Izrael otvara ambasadu u PRIŠTINI !!AJOOOOJ MUKE NAŠE !!

ODGOVORITE
Name

Kosovo

01.02.2021 22:49

Je na taj nacin prekrsila sporazum o nelobiranju priznanja. Sad Srbija moze nastaviti sa kontra lobiranjem uz napomenu da ce muslimanske zemlje sad drugacije gledati na Kosovo.

Name

makaron

02.02.2021 06:44

Jel ga vodio opet u svoje odaje?

ODGOVORITE