Preminula čuvena Marija iz "Žikine dinastije"!

Rialda Kadrić koja se proslavila u filmovima "Žikina dinastija", preminula je sinoć u 57 godini.

Magazin 26.01.2021 | 16:29
Preminula čuvena Marija iz "Žikine dinastije"!

Čuvena Marija umrla je u Atini gde je u poslednje vreme živela, potvrđeno je Kuriru. 

Raialda je ostala upamćena po ulozi Marije u kultnom filmu "Lude godine", a prvi put kada je zaigrala u Žikinoj dinastji imala je samo 14 godina, i tada je osvojila publiku ljubavnom pričom sa filmskim partnerom Vladimirom Petrovićem koji je tumačio lik Bobe. 
 
Uloga Marije je bila namenjena Sonji Savić, ali ona nije mogla da prihvati zbog mnogih obaveza na drugim fimovima. Na zahtev publike snimljeno je još osam filmova, iako nije bilo u planu da se snimaju nastavci. Prva klapa je pala 1977, a poslednji 1992.

Rialda je upisala svetsku književnost, ali odlazi za London, udaje se i postaje psihoterapeut, dok Vladimir radi kao tonac, danas ima marketinšli agenciju, a prepoznaju ga samo po glasu.

Dragomir Bojanić Gidra, koji je bio zaštitni lik filma, uvek je dolazio spreman na set iako su mnogi mislili da će on biti taj koji kasni. Njegov privatni život je bio daleko od očiju javnosti, pa je malo poznato da je njegova žena bila Ljiljana Kondić, čuvena profesorka na čijim su se časovima ljubili Nataša i Miša.

izvor: kurir.rs foto: printscreen

Komentari / 0

Ostavite komentar