Prevoznici u teškoj situaciji, traže pomoć Vlade RS

U mjesecima nakon pojave pandemije virusa korona prevoznici u Republici Srpskoj se nalaze u sve težoj situaciji. Upozoravaju da oporavka nema pa prijeti i gašenje javnog prevoza.

Republika Srpska 12.01.2021 | 22:14
Prevoznici u teškoj situaciji, traže pomoć Vlade RS

Iz Vlade Republike Srpske najavljuju pomoć, ali ostaje otvoreno pitanje hoće li  pomoć države zaustaviti potonuće ovog sektora privrede?

Mjesecima radimo na svoju štetu i bilježimo gubitke, više puta su upozorili predstavnici putničkih i teretnih prevoznika u Republici Srpskoj. Premijer Radovan Višković najavljuje izdvajanje od 2,3 miliona maraka za pomoć prevoznicima u okviru koje će im za period od avgusta do decembra 2020. biti izmireni porezi i doprinosi.

Pored turizma i ugostiteljstva, pandemijom je najviše pogođen prevoz putnika, kažu u Udruženju saobraćaja i veza u Privrednoj komori Republike Srpske. Smatraju da je pomoć dobrodošla,  i da će tim sredstvima moći barem privremeno da prevaziđu tekuće probleme.

S druge strane, teretni prevoznici su ljuti. Kažu da je ovom pomoći obuhvaćen samo putnički prevoz, dok su oni izostavljeni.

Prevoznici upozoravaju da će  nakon zaustavljanja pandemije virusa korona, biti potrebno dosta vremena da se sve vrati barem na stanje prije pojave kovida 19, koje, kako tvrde, ni tada nije bilo zadovoljavajuće. 

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Mimi

12.01.2021 22:32

Pa sta hocete vi sa teretnim kamionima pa najbolje sad radite u toku korone nikad bolje niste radili sve vam je otvoreno i dozvoljeno.

ODGOVORITE
Name

Re

13.01.2021 11:47

Odlicno Mimi slazem se , nikad bolje ni vise nisu radili , a putnicki saobracaj vec nije i oni su gubitnici. Mislim da nadlezni nece nasjesti na kuknjavu kamiondzija.

Name

Vanzemaljac

13.01.2021 18:26

Niko ne prodaje kamion,svi pojačavaju flotu a ovamo traže pomoć.Kakva je vlast oni i daju uvijek onom ko ima a sirotinji i radnicima ništa.Tako i treba kad glupa sirotinja i radnička klasa za njih glasa.Samo šišajte ovce.

Name

Re

12.01.2021 22:34

Traze pomoc od vlade RS ??? Koje vlade ? Pa ne postoji vlada u RS ! Postoji samo jedan covjek koji odlucuje o svemu . A para nema . Cekaj dok dignu pozajmnice mada I to ne ide vise a vise nemaju sta ni da zaloze a ni da prodaju . Nema vise ni dionice da zaloze , vrjednosne papire... nema vise nista .. Propast , propalo .. Sad kad dodju jos izbjeglice na svu ovu propast...

ODGOVORITE
Name

Mimi

12.01.2021 22:36

Pa sta hocete vi sa teretnim kamionima najbolje radite sad za vrijeme korone nikad niste bolje radili sve vam je dozvoljeno svi kamioni zauzeti .

ODGOVORITE
Name

Fenix

13.01.2021 05:56

Država i prije pandemije je muku mučila da nadje ko će im kradit dati,npr. Ruski mali i veliki....itd.Od čega da vam sad daje kad je još mane "ubranih "para kako oni nazivaju prikupljanje poreza.

ODGOVORITE
Name

re

13.01.2021 07:09

kad je to bih trazila kredit od rusije??

Name

Shaomi

13.01.2021 07:21

Ako im se ne isplati neka zatvore firme. To je njihov recept za radnike.

ODGOVORITE
Name

Boris

13.01.2021 12:34

Kompletan realni sektor je u krizi i svima treba pomoć. Sebično je od vlasti, prevoznika i hotelijera da samo oni dobiju pomoć i par poslanika sa kafićima tipa Selaka i slično

ODGOVORITE