Neredi na ulicama SAD, Tramp najavio veliki protest

Aktuelni predsednik SAD Donald Tramp najavio je velii protest za 6. januar, kada bi Kongres trebalo da potvrdi pobedu Džoa Bajdena.

Svijet 06.01.2021 | 14:14
Neredi na ulicama SAD, Tramp najavio veliki protest

Međutim, neredi na američkim ulicama počeli su već u utorka.

Vašingtonska policija proterala je lidera grupe "Ponosni momci" iz grada i uhapsila dve osobe, koje su podržale pokušaje predsednika Donalda Trampa da ospori izborne rezultate prema kojima je pobedio Džo Bajden. Došlo je i do sukoba Trampovih pristalica sa policijom na ulicama Vašingtona.

Enrike Tario, lider "Ponosnih momaka" koji je uhapšen u ponedeljak zbog uništavanja imovine i posedovanja magacina za oružje, pušten je uz kauciju juče i naređeno mu je da napusti Vašington, saopštila je policija glavnog grada.

Protesti protiv izabranog predsednika Džoa Bajdena počeli su u Vašingtonu u utorak, a došlo je i do sukoba Trampovih pristalica sa policijom. To bi mogla biti samo naznaka onogo što se tek može dogoditi.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se haotična situacija na ulicama Vašingtona gde je došlo do naguravanja demonstranata i pripadnika policije.

Očekuje se da će se danas pojaviti na hiljade ljudi u maršu pod sloganom „Spasimo Ameriku”. Gradske vlasti u Vašingtonu upozorile su ranije Trampove pristalice da oružje ostave kod kuće.

Veliki protest zakazan je na dan kada američki Kongres treba da potvrdi rezultate predsedničkih izbora, prema kojima je Bajden odneo pobedu.

Američki predsednik Donald Tramp izbore smatra neregularnim i tvrdi da je reč o prevari i krađi glasova, a sa njim su saglasne brojne njegove pristalice.

 
 

Tramp bi trebalo da se pojavi pred demonstrantima danas popodne u javnom parku Elips, južno od Bele kuće, pisalo je jutros na Trampovom Tviter nalogu

"Masa! Vašington je preplavljen ljudima koji ne žele da dopuste izbornu krađu radikalnih levičarskih demokrata - tvitovao je nešto ranije Tramp i dodao:

"Vidimo se u Vašingtonu!"

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ala će se

06.01.2021 13:30

ČAMUGE U BUVARI,NASITITI "PONOSNIH CURICA",HAHAHA.....

ODGOVORITE
Name

Vrbas

06.01.2021 13:42

Već je Milokrad sa svojim kriminalcima i ubicama iz tzv. "Srbska čast" krenuo ka Vašingtonu da spasi Trampa...

ODGOVORITE
Name

BL

06.01.2021 13:45

pa ja, ko sisa druge i za koga su glasali, bitno je sta ova saka jada kaze...

ODGOVORITE
Name

Skeptik

06.01.2021 13:51

Gledajući upravo prenos na You tube, vidim da će biti na STOTINE HILJADA ljudi...https://youtu.be/HrGJfQzUrnY

ODGOVORITE
Name

re

06.01.2021 14:33

koliko god bude isto toliko i vise je glasalo za bajdena.

Name

Dzoi

06.01.2021 14:41

Ajde pogresi ti zar nece biti milioni.

Name

Boro

06.01.2021 18:20

Tramp će pobijediti.