Petrinju pogodila nova tragedija, poginuo volonter

Petrinju je danas pogodila nova tragedija. Prilikom pada s krova oko 10 sati poginuo je volonter koji je pomagao unesrećenima.

Vijesti 03.01.2021 | 14:32
Petrinju pogodila nova tragedija, poginuo volonter

Vatrogasci i Hitna pomoć su pokušali reanimaciju, ali je bila neuspješna, prenosi "Index".

Radi se o 57-godišnjem A.C., bivšem specijalcu i penzionisanom časniku iz sela Mali Jadrč nedaleko Vrbovskog.

Jednoj porodici koja je stradala juče je donirao vlastitu kamp kućicu, a danas je pokušao pomoći pri sanaciji krova. To se, nažalost, pokazalo kobnim. 

"Zvao me juče, pitao jesam li na području Petrinje da se nađemo. Rekoh mu da dolazim sredinom sedmice. To je zadnje što smo se čuli, ne mogu vjerovati", rekao je za Jutarnji njegov prijatelj.

Gradonačelnik Petrinje: Čovjek je izgubio život, nema riječi da umanjimo bol. Nemojte se neorganizovano penjati na krovove. Znam da je teško gledati svoju imovinu i muku, ali najteže je doći pred porodicu i reći da više nemaš najbližega.

U toj pomoći možemo napraviti prestrašne štete, a s druge strane kad pogledamo da je čovjek izgubio život onda ne postoje riječi da umanjimo bol. I onda kako pred te ljude?", rekao je za HRT gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

(Index)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Ogorcen

03.01.2021 13:54

Sta jadan volonter zna oko pruzanja pomoci. Nije to samo imati srce i dusui ici pomagati. Za to treba strucna lica koja znajuprici unesrecenom. E drzava i rinekA

ODGOVORITE
Name

dare

03.01.2021 14:13

Ko se čuva i Bog ga čuva. Ne izlažie se bespotrebno riziku, nije srušeni krov vrijedan bilo čijeg života.

ODGOVORITE
Name

Cubro

03.01.2021 19:42

Tako je slazem se Ovo je Boziji znak Ne treba se petljati u tudji posao bolje mirno sjediti kod kuce Ima ko je placen za to pa nek se pe

Name

Vaske

03.01.2021 14:18

Pa sta je ovo dragi boze kao da je sve ukleto ,stase ovo desava ,dali su to neke bozije pogreske ili bog zna sta ali uvijek stradaju neduzni,Bozija volja je cudo a niko u to ne vjeruje..

ODGOVORITE