Kozarska Dubica: Građani u strahu čekaju noć

Potres koji je zadesio susjednu Hrvatsku, oštetio je sud, opštinu, školu i još neke javne i stambene zgrade u Kozarskoj Dubici, ali strah koji je stanovništvo doživjelo mnogo je veći od štete, rekao je za Srpskainfo načelnik ove opštine Radenko Reljić.

Republika Srpska 29.12.2020 | 17:40
Kozarska Dubica: Građani u strahu čekaju noć

Na ulicama se mogu vidjeti građani koji se još uvijek ne usuđuju da uđu u svoje domove, iako se približava mrak, a vrijeme je sve hladnije.

– Sa strahom i jezom iščekujemo noć. Plašimo se, sve nas ovo podsjeća na rat – kaže Sreten Pavlović, Dubičanin, koji je bio u svom stanu kad se zemlja zatresla.

Kaže da je u njegovoj stanu pukao zid, da je cijela zgrada “plesala” i da mu se činilo da sve to traje čitavu vječnost.

– Nisam sigurna da je pametno da prenoćimo u svom domu – kaže Sreten.

Njegova sugrađanka Jovana Knežević bila je na svom radnom mjestu u dubičkoj filijali APIF-a, kad se sve zatreslo, a kancelariju ispunila prašina i lom.

– Instiktivno sam se sakrila pod štok od vrata, i čim se malo smirilo pobjegla sam napolje – kaže Jovana.

Načelnik Reljić je potvrdio da nema ljudskih žrtava, a da je materijalna štete najvidljivija na starijim objektima, u koje spada i većina javnih objekata, zgrade opštine, suda, doma zdravlja, pojedinih škola. U starijim objektima su iz predostrožnosti isključeni i struja i voda.

Reljić je za večeras najavio sjednicu Kriznog štaba opštine i dodao da će se već sutra krenuti u procjenjivanje štete.

(Srpskainfo)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

!!!

29.12.2020 19:37

I sad na tom terenu, na Trgovskoj Gori vazdusnom linijom blizu Petrinje ce drzava Hrvatska da gradi skladiste nuklearnog otpada, a pod zemljom kakva je situacija u smislu sigurnosti od neocekivanih razaranja na tom terenu sam bog zna? Za to vrijeme ''Srbskom clanu predsjednistva BiH'' je prioritet Peljeski most.

ODGOVORITE