"Svi sindikati uključeni u restrukturisanje"

Predsjednik Samostalnog sindikata održavanja šinskih vozila Goran Čamdžić pozdravio je odluku nove Uprave "Željeznica Republike Srpske" /ŽRS/ da u aktivnosti na restrukturisanju ove kompanije uključi sve sindikalne organizacije koji u njoj djeluju, što ranije nije bio slučaj.

Republika Srpska 28.12.2020 | 15:39
"Svi sindikati uključeni u restrukturisanje"

Čamdžić je nakon današnje sjednice Uprave "Željeznica" i sindikalnih organizacija najavio da će u drugoj polovini januara biti održano nekoliko zajedničkih tematskih sjednica o restrukturisanju ove kompanije, nakon što je Vlada Republike Srpske dala saglasnost da "Željeznice" budu organizovane kao holding.

"Za radnike je restrukturisanje najveći i gorući problem, gledajući zemlje okruženja koje su već prošle ovaj proces. Кako će se posložiti ta preduzeća? Na koji način će biti organizovane te radne jedinice i njihova komunikacija. Кojim kadrom? Da li će biti ulaganja i da li će te jedinice moći samostalno poslovati unutar tog holdinga?", rekao je Čamdžić novinarima.

On je izrazio bojazan da postoje indicije da će, po okončanju restrukturisanja, biti gašena neka radna mjesta i radne jedinice, te pozdravio odluku novog vršioca dužnosti generalnog direktora Željka Radića da o svim tim aktivnostima razgovara sa svim sindikalnim organizacijama da bi bio pronađen model očuvanja radnih mjesta.

Čamdžić je upozorio da u ovoj kompaniji već nema dovoljno izvršnih radnika, kao rezultat, kako navodi, loših politika prethodnih uprava, koje su deficitarnim kadrovima davale stimulacije za odlazak.

On je istakao da se plate radnicima redovno izmiruju, a da se kolektivnom ugovoru može pristupiti tek kada bude razjašnjena situacija sa restrukturisanjem "Željeznica Republike Srpske".

U okviru "Željeznica" djeluju Sindikat željezničara, Samostalni sindikat mašinovođa, Samostalni sindikat saobraćajno-transportne djelatnosti, Samostalni sindikat održavanja šinskih vozila, Sindikat radnika infrastrukture Doboj, Sindikat radnika infrastrukture Banjaluka, Sindikat mašinovođa Banjaluka, te Nezavisni sindikat željezničara Republike Srpske. 

(Srna)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Zakeralo

28.12.2020 16:10

Holding propasti, finansijska crna rupa guta sve

ODGOVORITE
Name

Машиновођа

28.12.2020 17:07

Само дасе Ново врати, он је наш спаситељ.

ODGOVORITE
Name

Dizel D2

28.12.2020 18:36

U pravu si, moći će zajedno ponovo gurati bačvu na kapiju. Ekipa je kompletirana!

Name

@Машиновођа

28.12.2020 20:05

Petko Stanojević-Novo Panić-Simo Cvjetković su najpozvaniji da zakucaju posljednji ekser u mrtvački sanduk namijenjen ŽRS!

Name

OŠV

28.12.2020 23:12

Od kad je Aleksandar Maksimović presuđeni kriminalac i plaćenik pustinjskih ratova Iraka sa kupljenom diplomom postao"savjetnik" u ŽRS, trebalo bi i glupom postati jasno da je ovo kraj željeznica.

Name

Precizna Dijagnoza

28.12.2020 17:13

Sindikalne vođe, "stručnjak do stručnjaka", sve moj do mojega...

ODGOVORITE
Name

Jovan

28.12.2020 17:23

Svi sindikati! Nikada necete ništa postici dok ne stvorite jedan sindikat Ovo sada je samo promocija sindikalnih vodja

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin

28.12.2020 20:57

Eto i on se razumije u restrukturiranje! Odmah ga za savjetnika Petku! Svejedno nije nikad ni mantil zaprljao...

ODGOVORITE
Name

Cap

28.12.2020 23:48

Dobro za koduktere ne naplaćuju kartu uzimaju sebi dve marke u džep sve i jedan

ODGOVORITE
Name

ISTINA

29.12.2020 06:32

"Savjetnik" na ŽRS Aleksandar Maksimović osuđivan za pucnjavu i reketiranje u Doboju, zatvorsku kaznu služio u Okružnom zatvoru u Doboju, sklon konzumiranju alkohola i opijata...Strašno!!!

Name

Ništa od toga

29.12.2020 04:27

Od restruktuisanja neće biti ništa. Izvršni direktor Stanojević Petko ako dođe na radno mjesto bude pijan. Većinom lumpuje po gradu. Posao malo morgen.

ODGOVORITE
Name

Operateri

29.12.2020 09:37

Zamjenik mu je Bojan Ristić, onaj što je "usnimljen" na benzinskoj pumpi kako krade šteku cigara. Kamiondžija, bivši VD izvršnog...Zanima me da li oni imaju Obrenov blagoslov? Šta li Sanjica kaže na ovo. Vjerovatno misli da su se i oni opredijelili za takvu platu pa ostale ko šiša.

Name

Ре

29.12.2020 10:02

Само да непочне тући жене , јер онако сув и пакостан несмје ни једном мушкарцу нешто рећи.