Otkud sporna ikona kod Dodika? Dvije opcije su igri!?

Ruski stručnjaci komentarišu skandal koji je izbio nakon što je član predsedništva BiH Milorad Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu ikonu.

Svijet 21.12.2020 | 20:47
Otkud sporna ikona kod Dodika? Dvije opcije su igri!?

Ona bi mogla da bude ukradena sa teritorija Donbasa, koji ne kontroliše službeni Kijev.

Prema rečima doktora političkih nauka Julije Nisnevič, staroverska ikona došla je u Bosnu i Hercegovinu ilegalnim kanalima, a za to su zaslužni plaćenici koji su djelovali na strani separatista u ukrajinskom Donbasu. Prema Nisneviču, druge mogućnosti praktično nisu vidljive.

- Tokom rata u BiH mnogi su se Rusi borili na strani Srba", prisetila se politikološkinja u intervjuu za ruski servis Glasa Amerike. - Takođe nije tajna da su Srbi učestvovali u neprijateljstvima (protiv ukrajinske vojske - V.V.) u pravcima Donjecka i Luganska. Plaćenici obično nisu previše izbirljivi i rado će sa sobom poneti i ono što je loše. Neki od njih, boraveći u Lugansku, iskoristili su situaciju i ukrali ikonu koja je potom završila na crnom tržištu (Bosna i Hercegovina). U svakom slučaju, čini mi se da ovdje nema i ne može biti vjerske komponente."

Prema međunarodnim stručnjacima, nekoliko hiljada dobrovoljaca iz Rusije i drugih zemalja ZND-a učestvovalo je u bh. ratu na strani Srba.

- Čini se da osoblje Milorada Dodika nije znalo za poreklo ikone, nastavlja Nisnevič. Inače, objašnjava, ova bi priča izgledala poput provokacije.

„To zapravo nameće pitanje diplomatskog nedostatka profesionalnosti obe strane. Ako se ministru spoljnih poslova predoči ikona na kojoj je pečat o pripadnosti drugoj državi, to neće ući ni na kakva vrata. Ali, ako se Dodik i njegovi pomoćnici mogu malo opravdati barem ne znajući strani jezik, tada su ruske diplomate, prihvativši takav dar, ne gledajući, napravili neprihvatljivu grešku, što je dovelo do međunarodnog skandala i još jednog udarca na imidž zemlje", navodi ruski politikolog.

Istovremeno, Nisnevič naglašava da je razumljiv interes Moskve za Bosnu i Hercegovinu. Ovde je glavni faktor spriječiti integraciju ove zemlje u NATO, kao i pokazati da Rusija nije toliko izolovana u međunarodnoj areni i da je još značajan igrač na Balkanu.

Andrei Okara: Rusija nastoji da sprečiti Bosnu i Hercegovinu da uđe u NATO

Andrei Okara, direktor Centra za istočnoevropske studije, takođe vjeruje da postoji malo mogućnosti za donošenje staroverske ikone iz Luganske regije u Bosnu i Hercegovinu.

Postoje dva stvarna načina, kaže Okara: „Nakon 2014., zbog opšte zbrke i raširenog kriminala koji uvek prate vojne operacije (na sada nekontrolirisanoj teritoriji Istočne Ukrajine), takva bi se ikona mogla prošvercovati na crno tržište kulturnih dobara, a odatle - Dodikovim saradnicima. Osim toga, ikonu su mogli izneti (iz Bosne i Hercegovine - VV) militanti koji su se borili u Donbasu."

U Luganskoj regiji postoje staroverske zajednice, priseća se Okara: „Konkretno, to su sveštenici (tzv.„ Belokrinitsky pristanak “). Međutim, sudeći prema pečatu, ikona je teško mogla biti u bilo kojoj crkvi. Najverovatnije se čuvao u muzeju ili muzejskim fondovima."

Poput Nisneviča, Okara naglašava da je integracija zemalja srednje i istočne Evrope u Sjevernoatlantski savez jedno od najbolnijih pitanja za Moskvu, te u tom kontekstu treba promatrati i posjetu Sergeja Lavrova Balkanu.

„Cilj je ovde jasan - usporiti na sve moguće načine, a idealno je spriječiti Bosnu i Hercegovinu da uđe u NATO; u manjoj se mjeri to odnosi na Evropsku uniju. Rusija taj proces doživljava izuzetno bolno. Otuda i njena opsesivna želja da naglasi svoju prisutnost na Balkanu”, napominje analitičar.

Okara je takođe izjavio da, pokušavajući da opstruira izbor Bosne i Hercegovine u korist NATO-a, Moskva ponekad deluje prilično nespretno, što je posebno pokazala nedavna posjeta Lavrova, koji je doveo do dvostrukog međunarodnog skandala.

Podsjetimo, dva člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine - Željko Komšić i Šefik Džaferović - odbili su sastanak s ruskim ministrom, jer su, prema njihovom mišljenju, izjave Lavrova o Dejtonskom sporazumu, date tokom posjete, u suprotnosti sa položajem Bosne i Hercegovine.

(B92/Glas Amerike) 

Komentari / 56

Ostavite komentar
Name

Ica

21.12.2020 20:05

Dodo treba pod hitno u zatvor za “IKONU”.Za to se odma u Demokratskim zemljama ide u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Đuro

21.12.2020 20:51

Јел? Као у САД нпр. када су опустошили музеј у Багдаду непроцењивим благом и сада препродаје се на аукцијама на том "демократском" Западу? Или као што се препродаје Брозова маршалска униформа украдена у Дрвару, по аукцијама у Канади? У Украјини пописано 1930. када није постојала Украјина? У Одеси гдје неонацисти спалише 80 људи 2014. Ајде нека прво то разјасне, па онда икона... Што би Додик био лопов а Буш и Обама нису... Или сви или нико...

Name

Re

21.12.2020 20:57

Nisam Dodikov glasač ali zašto ikona mora da bude ukradena? Ukrajinci najveca nacionalna manjima u BL, ima ih bar 2000 porijeklom plus imaju i svoju crkvu u centru. Mogao je bilo ko da je proda ili pokloni. Kada ukrajinska ambasada dokaze da je kradja konkretno ove ikone bila prijavljena prije, onda ću vjerovati.

Name

Re

21.12.2020 21:18

Glupost, baš neko zna opcije, svako je za nešto plaćen, Ukrajinci rekli da je njihova, na interpolu je da ispita ostatak priče

Name

Zajebant

21.12.2020 21:42

Da je Dodik znao stvarnu vrijednost ikone PRODAO bi je sigurno...

Name

vuk

21.12.2020 22:30

...ti si vec u zatvoru Ica,cim zivis u Fildzan drzavi.

Name

Ko je likovao da ja odem

21.12.2020 23:57

Djuro pod hitno u skolu.Nije tacno da se u USA prodaje nesto iz muzeja Bagdada puno se prodaje stvari iz Srbije pokradeno tokom rata sa teritorije Jugoslavije , Titova uniforma iz Drvara je ukradena od strane Srba kao i vecina ostali vrijedni stvari.Prosetaj malo internetom.

Name

Re Djuro

22.12.2020 05:46

Kakva si ti budale Tina. Nije žvaka za seljaka. Pametniji si puno kad šutiš.

Name

Re za Re

22.12.2020 06:13

Pričaš gluposti, ikona na sebi ima pečat Ukrajine, MVP Rusije vraća ikonu davaocu dara odnosno Dodiku da dokaže odakle mu to.Stvarno pojedinci za sitne pare botu nemaju ni mozga ni obraza pa pravdaju nešto što se ne da opravdati

Name

Ozna

22.12.2020 06:57

Ukrajinska Ikona,,,dosla kao zalog za kredit u Ukrajinskoj BalkanInvestment Banci,koju je poslije preuzela Banka Srpske.Zna se ko je stajao iza nje,otkud Ikona u rukama nekog i sl.Pri raspadu BalkanInvestmentBanke,perusanje je nastalo,uzimao je ko je sta htio,pare,slike,IKONE,vrikednosne papire,akcije,ostale vrikednosne hartije i sl. Ikona je procikenjena na veliki iznos,zalog za kredit (ppstoje pisane procjene jednog Banjaluckog bankovnog procjenitelja uzevsi u obzir;godine,pecat,vrijednost-ostalo je da im se dostavi dokaz o posjedu koji nikad nije dostavljen),svejedno posluzila je svrsi,tj pokusaj da se ubaci u legalne tokove,zalogom za kredit Jednom dijelu Ukrajinske grupe.A djelo je veoma velike vrijednosti.A inace vrijednost na crnoj berzi ovakve ikone je 20% maksimalno od pune vrijednosti.

Name

Preferans

22.12.2020 07:47

Ikona je razmjena kulturnog blaga dviju suverenih zemalja.

Name

Re

22.12.2020 08:25

Nije problem ako je ne znajući za porjeklo Dodik poklonio ikonu nego što već deset dana šuti ko zaliven.Čovjek koji ne zatvara usta!O čemu setu radi?

Name

Koga to briga?

21.12.2020 20:10

On zasigurno nije znao. Sad je ikona na putu da bude vraćena. I šta još? U zadnjem ratu sam srela Irance, Al_irce itd. Da li su oni otišli praznih ruku? Ko se sve bori na strani Ukrajina a koji su u WW2 došli u Bosnu s Njemcima. Nisam znala ko su Ukrajinci, Tatari, Čerkezi itd. Mati kaže da su silovali sve što su stigli. Ona je bila mala, ali sjeća se npr. begovske sluškinje koju su silovali Tatari. Hoću reći, nema čistih ni na jednoj strani.

ODGOVORITE
Name

Re djuro

21.12.2020 21:44

Djuro ne poredi Obamu i Busa sa ovim prdezom iz gaca dodikom!Malo si zapjenio ,ajde oladi!

Name

Anonymus

21.12.2020 20:16

A brate sve strucnjak do strucnjaka znal se uopste kad je Ikona nestala. Znaci po nagadjanima ovih kvazi strucnjaka period 1993-2020. Fino nam objasnite gdje je zadnji put bila i koje godine. Sta laprdate a blage veze nemate. Problem je od kud kod Milorada, i sad se mora pretvarat i lezat na UKC bezveze rizikuje da se stvarno zarazi.

ODGOVORITE
Name

prijedor

21.12.2020 20:29

Ukrajinsak vlada kaže da je Ikona bila u pravoslavnij crkvi u Lugansku 2014 god prije početka oružanih sukoba....

Name

Igi

21.12.2020 20:38

od kad? Pa pokupili je srpski dobrovoljci koji su ratovali za Ruse i gotovo, sta je tu tajna i rusi su krali po bosni kad su ratovali za srbe, nije to vezano takvo ponasanje za jedan narod, to svi rade.

Name

Voxpopuli

21.12.2020 20:19

Još će se zahvaliti Dodiku što je ikona došla u javnost.

ODGOVORITE
Name

Slavko

21.12.2020 21:15

Nego sta..!? Tko se sme poigravati sa ovakvim momcima svi su oni za njih mala maca.

Name

Krkan®

21.12.2020 20:19

Nije g...o, neko se pas us..o!...

ODGOVORITE
Name

Istina

21.12.2020 20:26

Dodik siguran sam nije znao da je ikona vlasnistvo Ukrajine a malo je vjerovatno da je znao da je nanavljena na crnom trzistu ali sve su morali znati u njegovom kabinetu. Medjutim onako umisljen, osion i bahat pitanje je dali je ikoga ista i konsultovao.

ODGOVORITE
Name

Re

22.12.2020 06:48

On mnogo toga više nezna nego što zna i takav i takav nas upropasti.

Name

Zanimljivo

21.12.2020 20:26

Da ni Ukajinci ne znaju gdje je tačno bila ova Ikona. Da nije ovako javno dodjeljena, ne bi nikada ni znali niti pitali za nju. Da, i Ukrajina je "ozbiljna" država, kao mi.

ODGOVORITE
Name

Ica za Anonymus

21.12.2020 20:28

Ikona je dosla do Dodika od njegovih Krimosa koji su bili tamo na ratistu i ukrali je njegovi kompanjoni i on im dobro platio Sirotinjskim milionima.Sram Lopova bilo sve je pokro sto se pokrasti moze.

ODGOVORITE
Name

Re

21.12.2020 20:32

Daj ljudi nemoj te se provaljivati i vi i ikona kao da je smak svijeta kakav skandal ovaj narod je besposlen ko o cemu baba o varenici.

ODGOVORITE
Name

Re

22.12.2020 09:11

Ma nemoj

Name

Mirkan

21.12.2020 20:36

U Ukrajini nisu ni znali da je imaju a kamoli da je nestala i da je potražuju. Žao mi je Dodika u svemu ovome i smatram da je sve ovo rusko maslo za potpisani ANP.Moralo je i to jednom da se desi da i njega neko prevede žednog preko vode.

ODGOVORITE
Name

Dragan

21.12.2020 20:37

Tako mu i treba kad je oko sebe okupio poslusnike, fuakre i kriminalce

ODGOVORITE
Name

brko

21.12.2020 20:54

STRPIMO SE DOK DODIK IZADJE IZ IZOLACIJE SVE ON TO LEPO OBJASNI.

ODGOVORITE
Name

Cubro

21.12.2020 22:04

Jadni Dodik umire od korone na respuratoru dok se vi zajebajete

Name

licemjerstvo

21.12.2020 20:58

Nema potrebe o Dodiku bilo sta govoriti svi znamo kakva je stetocina. Ali....ja stvarno ne znam odkud toliko licemjerstvo kod naroda i kao neko cudjenje kako je mogao ovako kako je mogao onako, te nevjernik, gdje ce ikonu....dragi "vjernici"..u rs-u je poruseno preko 600 Bozijih kuca u kojima su se muslimani molili a koliko je katolickih ne znam, ali znam da nista nije prezivjelo. Poruseni/popaljeni su vjerski objekti i tamo gdje nije bilo ratnih dejstava. Nema veze na koji se nacin molimo Bogu sve su to vjerske kuce. Dalje...eno vam u Fatinoj avliji bespravno napravili "crkvu" i nece da je iznesu i vi svi gledate tu bruku, nikoga nije stid...evo vam ubise Davida na pravdi Boga...mucili su ga, mucili su i mrcvarili dijete i bacili na kraju u govna...otjerase vam djecu po svijetu a vas gaze svaki dan kao crve bez trunke dostojanstva...i vi zapeli za ikonu???!!! To se zove licemjerstvo ako niste znali.

ODGOVORITE
Name

Zoran

21.12.2020 21:01

A sta ako je tu ikonu neki zvaničnik iz Dombasa poklonio nekom dobrovoljci odnosno odlikovao nekog dobrovoljaca iz RS koji je to posle poklonu eto Dodiku ili RS. A Ukrajina se pita u Dombasu ko i Sarajevo odnosno BiH u RS.

ODGOVORITE
Name

BiH

21.12.2020 21:55

Pa ovdje se nazalost prica o drzavi BiH, jer je nju Dodik osramatio.... Niko ne prica o entitetu rs...BiH nema nikakve veze sa lopovlukom Dodika, al eto nazalost prestavlja drzavu BiH. Srpska posla...

Name

Tezak

21.12.2020 22:15

Los pokusaj Zorane,nije proslo.

Name

Sramota je sramota i tačka.!!!

21.12.2020 21:52

Kad imaš svadbu od 1000 svatova, muzika, fešta kamere i telefoni snimaju,, svi svatovi piju skaču vesele se ima x neki propusta u opuštanju, ali ako ko snimi da je Mlada prnula osta sramotna do vjeka, svatovima se nezamjera ista stvar,,, u ovom slučaju je Dodik bio mlada i omaklo joj se a kamere snimile, ne opra se on sramote dovjeka eto to je to, istinito 100%.tačno!!!!

ODGOVORITE
Name

Može li PREKOMCAT

21.12.2020 21:54

Dodik laže i izmotava se da je pozitivan na Covid. Uzima na vremenu lažnim zataškavanjem i kupuje Vrijeme koje mu je potrebno dok se ne smisli sta dalje. Bolovi u želudcu su normalno kad nešto takvo uradite . Recimo imate ispit na faxsu, čitavu noć ne spavate i želudac vam se okreće jer imate brigu kako prekomcat taj ispit . Al Dodikov ispit je kriminalnog dosje. Može li prekomcat čisto sumnjam ,Do kada je u bolnici pa ko zna i jeli kad vidite da RTRS, sve krije i montira on je tu negdje i čeka novu priču iz koje će Pokušat da izadze kao pobjednik i da mu je to Ave neko namjestio . Lažima nikad kraja lopov ostaje lopov.

ODGOVORITE
Name

MADURO DODO DURO

21.12.2020 22:13

Ide to Dodiku od ruke jako dobro ali ono što on nije učinio svojim papcima to će isti učiniti njemu . Trebao ih se rješavati na vrijeme. Svi su neiskreni i samo čankolisci i klimoglavci .

ODGOVORITE
Name

Re Maduro

22.12.2020 06:05

Rudonja ih je birao.

Name

Boban

21.12.2020 22:23

Ima ta ikona moc zatose mozda i razbolio a mozda se i folira odnjega je ave moguce misli dase izvuce izove sramote stoje napravio vidim iova njegova televizia se sikira mnogo zanjega zato inepominju ikonu

ODGOVORITE
Name

Rajka

21.12.2020 22:40

Ma namjestili mu njegovi igraci od savjetnice tegeltije spirica i jos njih neka ih dobro ispita dodo.Oni mu i prave smicalice odavno a on jadnik nema bele veze samo urla kad se uhvati u lazi on onda srbin bori se za srpski narod.Sta si sad dodo

ODGOVORITE
Name

Žao mi je drveta

21.12.2020 22:43

...koje je uništeno da bi se pva slika na nju metnula... Ovo je nešto "novo"! Hiljade ruskih dobrovoljaca na strani pravoslavnih terorista??? Dovoljno da se digne optuženica za preživjele teroriste i da se od Rusije traži ratna odšteta!

ODGOVORITE
Name

Stanko

21.12.2020 23:39

Sporna ikona koja je zavrsila kod gospodina dodiga a on sigurno nije moga o ni znati da je ukradena a mozda nije ni ukradena bolje je da je zavrsila kod pravoslavaca kojima i pripada nego kod onih kojima ne pripada koliko je nasih ikona zavrsilo sa kosova kod nevjernika stoga skidam kapu gospodinu miloradu dodigu sto ja spasio ovu ikonu da ostane u rukama pravoslavnih vjernika cemu ovolika polemika ojo toga

ODGOVORITE
Name

Stanko, imaš mozak

22.12.2020 00:18

ko pile kad se izlegne iz jajeta. Bolje je nekad šutjeti,nego svašta lupetati. Na kraju će Dodik biti proglašen herojem srpskog naroda. Sve srbovanje i srpstvo. To je politika naroda koji obožavaju Dodika Zato i nikad neće moći živjeti normalno Dokle god bude ovakvih razmišljanja. Lopovu je mjesto u zatvoru. Međutim odavno u zatvoru nema lopova. Propaganda i veličanje Dodika. Dajte rascijepite više i odvojite FBiH od ove sramote RS i njenog Dodika. Bolje je imati i lijep razvod nego nesretan brak. Bolje je i BiH podijeliti, nego da se država BiH spominje u negativnom kontekstu zbog jednog seljobera kakvog odavno svijet nije vidio.

Name

Stanko ne seri bogati

22.12.2020 00:36

Znaš li ti šta je to kad tako nešto uradiš ito Ruskom velikom političaru, nije on mala maca,, volili ga mi ili ne,,, halo Stanko,, a još sam tako padneš mez mogućnosti da se opravdaš,, nema sad priče kriv ovaj ili onaj,,, daš nekom žlvjeku bocu rakije pa kaže nevalja, stidiš ga cio život,, a ti sad pričaš,, sramota njegova za uvjek,, ali baš njegova isključivo,, ko god nađe izlaznu priču dobio bi Ginisa,, nemoguće se sam zakovao, kad je vidio to štaje uradio nije čudo za želudac,, otišlo na želudac jer nemože na mozak pošto ga nema!!!!!

Name

Re Stanko

22.12.2020 06:04

Idi Stanko čuvaj ovce.

Name

Kvempo Petrovic

21.12.2020 23:53

I onda je Burleta zaboljela Tiba jer je ižjeo ono što se ne jede...

ODGOVORITE
Name

Savjetnici

22.12.2020 04:55

Ima 66 savjetnika, pomocnika, dodavaca i vrli strucnjaka oko sebe, i kakv medjunarodni gaf, auto- gol u 91 minutu.

ODGOVORITE
Name

dzon smit

22.12.2020 04:55

Prva opcija...izgubio deda mraz kad je sankama jezdio kroz rudonjine nepregledne vocnjake.druga opcija...rudonji i covicu starim latinima se ukazala gospa i dala rudonji da pokloni lavrovu jer rusi cuvaju njegove pokradene milijarde.

ODGOVORITE
Name

Neznalica iz Bosne

22.12.2020 05:32

Da li bi mi neko mogao pojasniti,a verujem da ovdje ima i ucesnika tog besmislenog rata '90 tih gdje se borise ovi silni Rusi i Ukrajinci u Bosni,pa osim onih njihovih dama koje su ucestvovale po privatnim kucama koje je SFOR vukao za sobom i a nasi se malo ovajdili ja za druge cula nisam,od njihove pomoci koliko mene secanje sluzi imali smo samo moralnu,meni je savrseno jasno da nasi pojma nisu imali o ikoni niti vrednosti ,pa ako nisu znali vrednost zasto bi je uopste ukrali,u svakom slucaju Vlada Rs bi svakako morala zaposliti po nekoga sa fakultetom koji je zavrsen grejuci stolicu i uceci,a ne ove strucnjake sa diplomama kupljenim na rate,i svakako saslusati i nekoga ko ima i zna sta da kaze,a ne samo tetke strine ujne i ostalu blizu i dalju rodbinu.Izbrukasmo se za medalju,i molim sve strane i Visoke predstavnike,celi svet da nas vise niko nesmatra za bilo kakvu pretnju,evo smo dokazili da veze sa zivotom nemamo,svakakvi gluposti smo pravili ali ovo savrseno samoubistvo nam je vrh,kao zvezda na jelki,Srecnu Novu godinu zelim svima,a Mici Micicu i Miloradu Dodiku brz oporavak ,ponekad treba stati iza svojih postupaka.(izvinjavam se za pravopis)

ODGOVORITE
Name

Q

22.12.2020 05:40

Šta bi od drčnog Baje, Rudonje, predsjednika RS, predsjednika vlade RS, predsjedavajučeg predsjedništva BiH, predsjednika.......svega i svačega. Zabolega ga naprasno tiba. Sad je narod zbunjen, nezna jeli bio u kontaktu sa zaraženim covidom ili ga boli tiba. Ali će biti ipak da je sindrom Lavrov u pitanju.

ODGOVORITE
Name

Re

22.12.2020 18:43

Strah. Mogao bi da ostane bez para sakrivenih u Rusiji. Umislio da je neki drzavnik, lokalni seronja. Gdje ce otici u azil ako se jos koja afera otkrije?

Name

Cudotvorna

22.12.2020 06:07

Ikona je cudotvorna a narocito ce biti 2022.

ODGOVORITE
Name

B A J A prica vic

22.12.2020 06:29

Ulazi stoperka u kamion a vozac pita Kolko ? Stoperka na prvu100 maraka Posle dogovorenog , vozac se smije i objasnjava da je 100 maraka falcifikat Na odlasku stoperka mu Ti triper dobi original Slicnosti ima Ti meni KREDIT ja tebi IKONU

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

22.12.2020 06:43

Tokom rata u BiH mnogi su se Rusi borili na strani Srba. Pokusati opravdati ponasanje precjedavajuceg je glupo ljudi dragi.

ODGOVORITE
Name

Ma koji rusi bolan

22.12.2020 07:37

Kakvi rusi su se borili sa nama, gde, aj ti nađi neku jedinicu rusku ili bilo šta slično od toga što se piše,, rusi. rusi, ma daj što to treba da se lažemo, đavoljeg rusa nisam ni vidio ni sreo u ratu a bio sam 4 godine, a uvjek je bila kao neka priča ima rusa,, ma to je naveća ljudi laž,, možda je bilo svega neki zalutali beskućnika ajmo reć 20 svega,, i vjerujte da su i ti dokazili u Sarajevo ne znajući gde su pošli, čuli da je rat pa ajde da što ukradu pa im orijentir bilo Sarajevo,, istinu pišem, volio bi ja da ih je bilo kad prituži kao i svak, aliiii nije ljudi, samo pusta laž,, ja vam istinu kažem.!!!!

Name

Bento

22.12.2020 06:53

Ja ne znam zasto mi srbi toliko gotivimo ruse! Sta su to rusi uradili za nas sem sto su 1945 srusili Beograd toboze braneći nas. Usput su nas pljackali i silovali zene. Ajd da ne grijesim dusu danas nas samo zajebavaju nedaju nam da se pomjerimo s mjesta. To sto smo mi i rusi prsvoslavci to ne znaci da nas nesto veze za njih. I u Nigeriji ima pravoslavaca al su oni crnci te pravoslavce niko ne spominje. Sto se rusa tice dalje od mene.

ODGOVORITE