Još jedan pokušaj prodaje imovine “Žitoprometa”

Odbor povjerioca bijeljinskog „Žitoprometa“ u stečaju donio je je odluku da po drugi put, smanjujući cijenu za milion maraka, pokuša prodati nepokretnu imovinu preduzeća.

Republika Srpska 15.12.2020 | 17:25
Još jedan pokušaj prodaje imovine “Žitoprometa”

Podsjećamo, u oktobru se održala prva neuspješna licitacija prodaje imovine „Žitoprometa“.

Na prošloj prodaji imovine procijenjena vrijednost je bila 9,4 miliona KM, a ovaj put ta cifra je smanjena i iznosi oko 8,5 miliona KM.

Rok za za prijavu ponuda je 15. januar 2021. godine.

Problemi u nekadašnjem bijeljinskom gigantu pojavili su se prije dvije godine, kada je u ovoj kompaniji bilo zaposleno 114 radnika.

„Žitopromet“ je u stečaju od decembra 2019. godine, a sud je tada utvrdio da ova fabrika u Bijeljini ne obavlja poslovnu djelatnost od novembra 2018. godine.

Problemi su trajali oko godinu dana, a otvaranje stečaja omogućeno je zajedničkim angažmanom sindikata radnika i investitora, ali i predstavnika nekadašnjeg većinskog vlasnika Slobodana Pavlovića, koji se nisu bunili protiv ovog rješenja.

Ukupno prijavljena potraživanja povjerilaca bijeljinskog  “Žitoprometa” iznosila su oko 13 miliona KM, dio ih je osporen, a za dio su pokrenuti sudski postupci.

Na ročištu održanom u februaru ove godine stečajni upravnik “Žitoprometa” je priznao potraživanja od 6,2 miliona KM, a od tog iznosa “Pavgord” iz Foče ima razlučno pravo na iznos od 4,8 miliona KM, dok je imovina preduzeća procijenjena na 11,5 miliona KM.

Dio imovine preduzeća “Žitopromet” Bijeljina je ranije kupila kompanija “Pavgord” iz Foče, koja je pokazala interesovanje za kupovinu i ostatka imovine stečajnog dužnika.

(Capital)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

nego

15.12.2020 17:01

blizi nam se metla pa daj sta das

ODGOVORITE
Name

Galeb

16.12.2020 22:05

Tu i nema radnika ,da imaju radnici projerali bi Te kriminalce koji atakuju na njihovu imovinu to I’m je Juga ostavila u amanet , I vodili bi svoje preduzece kako znaju i umeju Bez kriminalaca

ODGOVORITE