Korona virus bio prisutan u Americi prije Kine

Američki centar za prevenciju i kontrolu bolesti objavio da je, na osnovu istraživanja, korona virus bio u Americi prisutan i pre zvaničnog potvrđivanja u Kini.

Vijesti 03.12.2020 | 09:47
Korona virus bio prisutan u Americi prije Kine

Prema navodu tog američkog Centra, američkilekari dijagnoszifikovali su zvanično prvi kovid slučaj kod jednog pacijenta u januaru 2020, na osnovu čega je zaključeno da je virus najverovatnije već cirkulisao Amerikom.

Studija je objavljena u svim stručnim magazinima, a zasnivala se na testiranju 7.400 uzoraka krvi uzetih s teritorije devet saveznih američkih država i to između 13. decembra 2019. i 17. januara 2020.

Otkriveno da su kod čak 106 nađena antitela na korona virus, što ukazuje da su te osobe bile pozitivne i da su preležale kovid 19.

To znači, navodi se dalje, u studiji, da je korona virus mnogo pre njegovog zvaničnog potvrđivanja, slobodno cirkulisao širom zemlje mnogo pre toga i mnogo pre nego što je Kina priznala da ima novi virus u Vuhanu.

Takođe, američki istraživači povezali su sve te podatke i sa zvaničnom statistikom da je u Americi početkom 2019. registrovan povećan broj pacijenata sa simptomima nalik gripu, ali sa izuzetno jakim kašljem.

Međutim, ovo nije revolucionarno otkriće jer su se teorije da je korona virus nastao van tla Kine već javljale. Na primer, italijanski stručnjaci za karcinome su slučajno otkrili da je u krvi pacijenata koje su oni testirali iz potpuno drugog razloga, bilo već antitela specifičnih kod pacijenata koji su preležali korona virus.

Takođe, slične studije postoje i u Francuskoj i Grčkoj.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Igi

03.12.2020 09:03

A nisu nastale van Kine vec u Kini, za vreme medjunarodnih olimpijskih igara Wuhan 2019, 5 svedski vojnika se zarazilo i vraceno je kuci, u Martu jedan je imao antitela na covid. Stoga virus je krenuo u Oktobru iz Kine a ne u krajem Decembra kako naglasavaju Kinezi, koji su dobili i rijesiti se virusa i zive i rade punim kapaciteta, otkupljuju sve firme koje pripadaju zapadu i nas pretvaraju u Sirotinju, pomazu na kreditima, samo da ne bude kao Sri Lanka gdje su dosli i vojno oduzeli cijeli krug oko glane luke na 99 godina, ili Zimbabwe, Kenya, Egypt... Izvor: Svedska nacionalna TV (ali i ostali mediji) https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/militaridrottare-kan-ha-smittats-av-corona-redan-i-host

ODGOVORITE
Name

Re IGI

03.12.2020 11:51

Igi, Igi, na kojim si iglama....

Name

Činjenica

03.12.2020 09:25

Naravno.Ko je igdje bio vidio je gomile Kineza po cijelom svijetu.Sad kako imaju para obilaze zemaljsku kuglu uzduž i poprijeko.Ne može se od njih na miru više ništa pogledati.S obzirom na brojnost u stanju su epidemiju raširiti po cijelom svijetu za sedam dana

ODGOVORITE