Majka mu bacila kolekciju video igara vrednu 500.000 dolara!

Jednom kolekcionaru iz SAD-a, iz Njujorka majka je ne znajući bacila vrednu kolekciju video igara u đubre. Jer ponekad roditelji često ne razumeju "zaluđenost" kao u ovom slučaju i vrednost starih video-igrica....

Zanimljivosti 02.12.2020 | 16:25
Majka mu bacila kolekciju video igara vrednu 500.000 dolara!

Ipak neki vole da osim igranja ih i skupljaju poput neimenovanog Njujorčanina

Takve kolekcije video igara, naročito još ako su stare imaju ogromnu vrednost i sentimentalnu kao i novčanu. A gubitak takvih bi mogao biti emocionalno kao i novčano bolan.

Tako je kolekcionar iz Njujorka imao svoju vrednu kolekciju retro video igara i konzola te ih čuvao u kući roditelja. Na njegovu žalost tek nedavno je otkrio da je njegova majka pobacala u kantu za smeće dobru količinu te kolekcije.

Ona verovatno nije bila svesna o čemu se radi i jednostavno je želela da počisti kuću, zbog čega je bacila u đubre deo kolekcije koji vredi preko 500.000 dolara.

Kolekcionar je naveo da je ostao bez gomile video-igara sa PS1 konzole i starijih, a većina od njih nije nikada bila otvorena.

U kontejner su otišle konzole Famicom, Ataris, Coleco, MegaDrive i brojne druge, a kolekcionar je otkrio da je otišla i njegova stara kolekcija stripova.

Možda vam suma od 500.000 dolara za stare video-igre zvuči suludo, ali to i nije neka para kada se u obzir uzme da retke video-igre sa konzola bez kojih je ovaj ostao koštaju i po nekoliko desetina hiljada dolara.

Teško da će to povratiti, pošto je tek nedavno saznao da je ostao bez tih vrednih video-igara i konzola, a one su bačene već od ranije.

Izvor: Zanimljivostidana.com

Komentari / 0

Ostavite komentar