Stanić: Donosimo preporod Novom Gradu

Slobodan Stanić, zajednički kandidat SDS-a i PDP-a za načelnika Novog Grada, rekao je danas da je ovo najljepše mjesto u zapadnom dijelu Republike Srpske i da nikako ne zaslužuje da se nalazi tu gdje jeste danas. 

Republika Srpska 02.11.2020 | 17:22
Stanić: Donosimo preporod Novom Gradu

Stanić je naglasio da će pokrenuti sve unutrašnje rezerve u pravcu zaustavlja propadanja ove lokalne zajednice, njenog stabilizovanja, a zatim i napretka. 

Iznio je i konkretne poteze koje će povući kao novi načelnik: "Sa 500-700 hiljada KM izdvajanja za privrednike stimulisaćemo razvoj ekonomije u ovoj opštini. Davaćemo po 5.000 KM za svako realno novotvoreno radno mjesto u gradu. Izdvojićemo po 100 KM za svako dijete, od njegovog rođenja do navršenih 18 godine. Davanja prema poljoprivrednicima povećaćemo sa 200 hiljada KM dodatnih sredstava, a pojačaćemo i davanja prema boračkim kategorijama i penzionerima", rekao je Stanić na današnjoj promociji kandidata SDS-PDP za načelnika i odborničke liste SDS u Novom Gradu.

On je naglasio da program rada SDS donosi preporod Novom Gradu, a da građani nipošto ne smiju dozvoliti još jedan mandatni period u kome će se potrošiti 57 miliona, a onda preći u izrazito nerazvijene opštine.

"Dolaskom na poziciju načelnika, sa našom odborničkom većinom, istog trenutka zaustaviću propadanje Novog Grada" obećao je Stanić.

Šarović: Stanić je pravi čovjek na pravom mjestu da Novi Grad krene naprijed

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović rekao je da je dr Slobodan Stanić poseban, profesionalni doprinos dao u ovo vrijeme pandemije ukazujući na efikasnije načine borbe protiv korone.

 "On je Borac i u svim u ostalim oblastima života i njegov doprinos borbi protiv izgradnje deponije nuklearnog otpada na Trgovskoj gori zaista je veliki" rekao je Šarović ističući da je Stanić neprekidno ukazivao na taj ključi problem koji u ovom trenutku ima ovaj grad, RS, BiH, pa i cijela regija.

Šarović je istakao da nakon višegodišnjeg nazadovanja  Novog Grada, koji je iz grupe razvijenih dospio u grupu nerazvijenih opština, konačno može biti  zaustavljen hod unazad i oština krenuti naprijed. 

Šumar: Novi Grad je spreman za promjene

"Iz Novog Grada šaljemo poruku da je on spreman za promjene, jer je SDS pripremio novog načelnika opštine i novu odborničku većinu spremnu i sposobnu da preuzme odgovornost za dalji razvoj naše lokalne zajednice" kazao je nosilac liste SDS Mladen Šumar.

Naglasio je da je Vlada RS svrstala ovo mjesto u red nerazvijenih opština na osnovu ekonomskih parametara, te da je krajnje vrijeme za promjenu vlasti, kako taj sunovrat ne bi bio nastavljen u smjeru izrazito nerazvijenih opština, saopšteno je iz SDS-a.

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Op

02.11.2020 16:33

Tako je izadite I resite problem doktor je svojim radom pokazo da je posten I sposovan to jedino svetlo na kraju tunela

ODGOVORITE
Name

SDS?????????

02.11.2020 18:59

POBJEDA???????

Name

Hmmm

02.11.2020 16:45

Ako dođeš na vlast moraš da spasiš najljepšu rijeku Unu od Trgovske gore

ODGOVORITE
Name

RIJEKA SAVA

02.11.2020 17:15

STANIC NAJBOLJI POLITICAR U RS.COVJEK DTRUCAN,KONKRETAN I POSTEN.SVE KARAKTERISTIKE ZA JEDNOG NACELNIKA OPSTINE.

ODGOVORITE
Name

Bogati

02.11.2020 18:42

A koji ste sad pa vi ? Nesto me nosa ...

ODGOVORITE
Name

Risto

02.11.2020 19:03

Kakav bolan preporod, svi ste vi isti. Cim sjednete u fotelje, zaboravite sva obecanja.

ODGOVORITE
Name

Rep Srpska

03.11.2020 06:43

Gospodine Stanicu molim vas da nam objasnite odale ce te stvoriti tolike pare kad dodjete na vlast da ispunite sve sto obecavate ovom narodu? Posto sam vrlo upucen u situaciju kakvo je ekonomsko stanje u Novom Gradu.Molim vas recite mi sta to radi u Novom osim trgovina i kafica malo je reci katastrofa mladi su otisli ostali pretezno stari nesposobni za rad!Ja vam zelim sve najbolje i da uspijete u vadim namjerama ali cisto sumnjam daj boze!!!

ODGOVORITE
Name

Opet

03.11.2020 07:43

Stanić.HAHAHAHA!

ODGOVORITE