"Samo se utrkuju ko će se više dodvoriti Dodiku"

"Svi gradonačelnici, načelnica i direktori utrkivali su se ko će se više dodvoriti predsjedniku SNSD. Jedini gradonačelnik koji je iznio primjedbe i prijedlog je bio Zoran Stevanovic iz Zvornika."

Republika Srpska 29.10.2020 | 14:45
"Samo se utrkuju ko će se više  dodvoriti  Dodiku"

Ovo je izjavio doktor Goran Bjeković nakon jučerašnje konferencije vrha Republike Srpske o epidemiološkoj situaciji.

"Škrbić, bivši ministar zdravlja, sadašnji Dekan medicinskog fakulteta u Banjaluci kaže da djeca do 10 godina ne obolijevaju. Ustanova u Beogradu "Dragiša Mišović" prima i liječi djecu oboljelu od korone svih uzrasta. Srećom klinička slika su blaže u odnosu na odrasle i djeca dobro podnose ali obolijevaju i prenosioci su bolesti", ističe Bjeković.

On upozorava da je sve manje zdravstvenog kadra, a sve je više umornih i iscrpljenih jedan dio se i razboli, jedan dio i to kvalitetnih napustio zemlju iz poznatih razloga ili otišao u privatnu praksu, tako da sad nisu u kovid sistemu.

"Sve nas je manje. A oni bi da gurnu u vatru studente da kao pomažu. Sta da budu-portiru.. Doktor koji završi medicinski fakultet (6 godina traje) i položi stručni ispit  moze liječiti bolesnika i imati pacijenta. Student ne moze.. Od korone umiru i jedva na kraj izlaze iskusni osposobljen ljekari koji se ni trenutka ne štede a studenti samo mogu biti žrtvovani... To je kao sto i medicinske sestre pokušavaju zamijeniti frizerka a sa nekim skraćenom od godinu dana trajanja srednjim medicinskim školama.. Ne moze to tako gospodo", poručuje Bjeković.

Naglašava da se mora sačuvati kadar koji je školovan i da moraju biti plaćeni za svoj rad.

"Morate čuvati i sačuvati i zadržati doktore i sestre koji su školovani i spremni da se bore ali moraju biti poštovani i nagrađeni za svoj nesebičan trud. Umorni zdravstvenim radnicima morate vratiti poštovanje i status i između ostalog da bi ih zadržali morate ih platiti i staviti na prioritet listu, a ne politikante i gradonačenike i načelnike", ističe Bjeković i dodaje: 

"Vidim juče sve ljudi iz SNSD. Zašto niko iz struke i iz opozicije nije bio na sastanku, npr. načelnik opštine Teslić. Koji je ljekar."

Bjeković naglašava da se svi utrkuju samo u hvalospjevima Dodika i pitanje je koliko on zaista ima informacije tačne.

"Moraju se sad vratiti djeca u škole, jer veliki pritisak vrše roditelji protiv ove nerazumne odluke da se djeca onlajn školuju. Ako se nastave pritisci roditelja bojim se da će pasti rejting postupka SNSD i da je glavni to razlog za mjere da se djeca vrate u škole jer pritisak i protesti roditelja samo obaraju rejting vladajuće stranke."

"Kaže Dodik ako se razbole nastavnici nećemo imati škole ni nastave. Tačno. Ako se još desetkuju zdravstveni radnici nećemo imati Republike Srpske", zaključuje doktor Bjeković.

(BN) 

Komentari / 25

Ostavite komentar
Name

ima

29.10.2020 14:32

Dodik skontao da gubi izbore, vidi narod se budi izlazi na ulice, pa odmah povlači odluku..voza narod samo

ODGOVORITE
Name

Re

29.10.2020 14:48

"okupljaju se". .... Idealan moto u sred pandemije.

Name

Pejic Darko

29.10.2020 14:52

GOTOV JE !

Name

Semberac

29.10.2020 15:03

Izgubice ko zadnjih 10 izbora

Name

Ruzica

29.10.2020 18:44

Zato gradonačelnik naše banjaluke pusta kuma da radi do 23h kladionice a ugostiteljse objekte 22h žalosna a istinito

Name

Лука

29.10.2020 14:37

Браво докторе, увијек сте одмјерени и искрени у својим коментарима. Љекар, хуманиста и човјек говори из вас, без политиканства, а то раде они који и на овој несрећи од пандемије, покушавају добити неке поене пред Изборе. Жалосно да пред. једне политичке партије говори и доноси мјере, које би требало да доноси струка. А још жалосније да полтрони- љекари само климају главом, а политичар им одређује шта да раде. Докле смо ми ниско пали, мој народе?;

ODGOVORITE
Name

Nenad

29.10.2020 15:09

@Nisko smo pali,ali mozemo jos nize i idemo u tom pravcu.

Name

Pozdrav iz zemlje Safari

29.10.2020 14:39

Pa o tome se i radi.Uništiš školstvo i vladaš sa glupom ruljom.Ti se i onako ne liječiš ovdje, tako da te zaboli neka stvar.U svim ratovima su se prvo sklanjali obrazovani ljudi,akademici, jer se nisu mogli šupljom kupiti.A ovdje kod nas,mislim na čitav Balkan,teži se tome da se sve uništi što valja.Ne treba toplu vodu izmišljati,uzmite najbolje sa zapada i istoka,a ne najgore.Ali oni sa zapada uzmu šta njima odgovara,šta je dobro za vlast,a narod ko j....Stoka će uvijek biti stoka.Daj meni i samo meni,to je izgleda ovdje parola.

ODGOVORITE
Name

Pera

29.10.2020 14:43

Ovog COVJEKA za PREDSEDNIKA REPUBLIKE!!

ODGOVORITE
Name

Boki

29.10.2020 15:10

Ne boji se Burle za narod nego za rejting svoje lopovske sekte.

ODGOVORITE
Name

Pravda

29.10.2020 15:32

Svaka čast skolski!!!

ODGOVORITE
Name

D

29.10.2020 15:42

Kada je prije nekoliko godina Dodik otvarao novo krilo UKC govorio je protiv povećanja naših plata i protiv našeg sindikata. Ne znam koju je tad funkciju imao, ali čovek koji treba da predstavlja nas SVE ne libi se da se inati sa nosiocima zdravstvenog sistema. Najgore je što su mu tada u prvim redovima aplaudirale naše kolege. Gdje mu je sada taj inat i drskost kad je uspio da otjera veliki dio zdr.radnika preko granice?Ja sam svesna da političarima ne treba neko ko je svestan njihovih postupaka, kritičar, intelektualac. Njima treba idolopoklonik, poltron, neko ko će za svoju malu korist da se ponizi i ukalja obraz,neko ko će da im aminuje kada nisu u pravu, neko ko će da skreće pogled. Zato me i čude kolege koji se u to kolo hvataju(a i svako drugo političko). Kolege dokazujte se u struci, a ne u stranci! Samo tako će nam narod vjerovati.Ne prljajmo naš častan poziv politikom.

ODGOVORITE
Name

Car

29.10.2020 16:02

Doktore svaka čast. Burle je puko ko dinja. Ne zna šta radi,hoda ko muva bez glave,napada svoje ministre.On ne zna dal je pošo ili došo.Niko mu ne valja,hvata ga panika a inače je paranoičan.

Name

!!!

29.10.2020 15:49

Ako je sad po sloganu ''okupljanje'', po jezickoj logici ispada da smo kao drustvo sve ove godine bili rasuti? Da smo tumarali kao guske u magli to svakako stoji i dobro je sto to ovi iz snsd-a ovim okupljanjem priznaju. Volio bi da neko objasni, kakve veze ima izjava cestitog doktora iz Zvornika sa izborima u Modrici? Ako se ne varam tamosnji izbori su se desili 15 oktobra, prije 9 dana, bar tako je u kameru rekla kandidatkinja koja se ovim putem reklamira, a veliki vodja je u trenutku te izjave stajao metar iza nje.

ODGOVORITE
Name

bravo dr bijekovic

29.10.2020 16:15

E svaka vam cas doktroe Bijekovicu, tako se postuje gradonacelnik, vi ste pravi patriota, a prije svega veliki covjek i hjumanist, obican narod nikad nece zaboraviti vase uspjesne operacije,zatim uspjesno vodjenje protesta za nepravedno svrgnutog direktora zvornicke bolnice,a boga mi i onda kad ste od kuce dosli u bolnicu da spasite ranjenike u terroristickom napadu na MUP rs zvornik

ODGOVORITE
Name

BN

29.10.2020 16:19

Kupis RTV taksu i imas 6000km sto si doktor prijatelju zalosno ali istina.

ODGOVORITE
Name

Sve je laž

29.10.2020 16:43

Doktore počni se baviti svojim poslom

ODGOVORITE
Name

Pera

29.10.2020 16:49

Hebes drzavu gdje moler zaradjuje vise od doktora, automehanicar od profesora, pravljacica nokata od inzenjera. Popisaj se na takvu drzavu. To je dodik stvorio, svaka mu cast

ODGOVORITE
Name

Milorad

29.10.2020 17:17

Gorana za predsednika republike

ODGOVORITE
Name

Alisa

29.10.2020 18:54

Bravo dr.Bjekovicu!!!Narod koji izabere:lopove,prevarante i izdajice,nije žrtva nego SAUČESNIK!!(George Orvell).Pametnom dosta!!

ODGOVORITE
Name

Rašo

29.10.2020 20:26

Zato je sreća da imamo silu političara koji su debelo, nenormalno i nemoralno plaćeni za svoj rad.

ODGOVORITE
Name

Kolega

29.10.2020 21:39

Kolega, nemate vi koga braniti. 99% kolega je kukavički povilo glavu i pokrilo se ušima pred politikom. Pa, ne reaguju čak ni na odluke o nošenju maske koje su potpuno suprotne egzaktnim medicinskim saznanjima. O čemu dalje da pričamo?

ODGOVORITE
Name

Jojo

30.10.2020 10:34

Ja nemogu da shvatim, kako sada odjednom niko više ne voli Dodika. Vi ste ga birali godinama. Sad vam je obecao i Srbijansko drzavljansto. Jel vi uopste znate sta zelite.

ODGOVORITE
Name

Milan

30.10.2020 17:33

Garant je i ovaj neki kandidat za izbore čim priča o Dodiku.

ODGOVORITE
Name

X-faktor

30.10.2020 18:12

Povucite zdravstveni kadar iz doma zdravlja. Oni nerade ama bas nista i ono je jadno sto se u Zvorniku zove porodicna medicina. Onaj tim 11 treba na robiju kako su oni neradnici. Inace ovo stanje je izmisljeno za zvornicki dom zdravlja. Nebi oni meni dobili ni 50 km plate a morali bi doci na posao... Jadno je sta se tu radi narodu

ODGOVORITE