Bijeljina: Situacija pogoršana, ali nema mjesta za paniku

Epidemiloška situacija u Bijeljini je pogoršana, rekao je v.d. direktora bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović nakon što su u Bijeljini u protekla 24 sata otkrivena 92 nova slučaj zaraze virusa korona što je naglo povećanje i iznosi 60 odsto pozitivnih od broja testiranih.

Republika Srpska 27.10.2020 | 15:45
Bijeljina: Situacija pogoršana, ali nema mjesta za paniku

On je istakao da je procenat zaraženih veliki u cijeloj regiji sa 10 opština koji se testiraju u bijeljinskoj laboratoriji, gdje je za 24 časa od 235 testiranih pozitivna 161 osoba.

"Nema mjesta panici, držimo situaciju pod kontrolom. Međutim ukoliko se ovako nastavi, ukoliko se nešto ne preduzme dodatno u smislu smirivanja epidemiološke situacije, ukoliko se ne poštuju epidemiološke mjere još jedna kovid bolnica neće biti dovoljna za ono što nam predstoji",  naglasio je Maksimović.

U kovid bolnici trenutno se liječe 34  pacijenata.

Maksimović je dodao da najveći broj je teških bolesnika.

"Posljednjeg dana tj. juče je bilo 13 novih prijema. Bilo je i otpusta i ono što želim da naglasim da je u bijeljinskoj bolnici do sada bilo oko 590 ljudi hospitalizovanih za ovih 7 mjeseci", istakao je on.

Novinarima se ispred bijeljinske bolnice obratio Vlajko Stefanović koji je liječen u kovid bolnici i pozvao građane da poštuju epidemiološke mjere.

"Ja sam ležao u kovid bolnici od 11 . jula do 17. avgusta. Bio sam jedan od najtežih bolesnika, na respiratoru. Nisam vjerovao da postoji ta bolest, nisam nosio masku. Mogu da kažem da su sve učinili da me spasu i uspjeli su", kazao je Stefanović.

Doktor Maksimović kaže da bijeljinska bolnica već ima novu organizaciju rada sa dva podijeljena dijela, ne kovid bolnice u kojoj su zbrinuti ležeći pacijenti i bloka sa dvije kovid bolnice i poliklinikom.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Mirko

27.10.2020 14:54

Sam Bog nam je poslao dr Zlatka. On će sa svojom energijom mnogo pomoći

ODGOVORITE
Name

Bosanac

27.10.2020 16:21

Još ćete sačekati da legnu pare, morate stvoriti još dramatičniju situaciju.?

Name

Vikendica

28.10.2020 04:30

Ahhaaa!S lijeve strane,do srca,ljubav je to!Takvi,samo sebi pomazu i jedan drugog vazdizu i guraju,svakako!

Name

Zakon

27.10.2020 14:59

Šta kažeš nisi nosio masku? Jeftino, jeftino...U slučaju proglašenja vanredne situacije izazvane zaraznom bolesti, subjekti zaštite i spasavanja obezbjeđuju sredstva za zaštitu i spasavanje, te sredstva za otklanjanje posljedica u skladu sa zakonom kojim se uređuje oblast zaštite i spasavanja. To je čl. 51, zakona na koji se šareni ministar poziva, ne znajući šta su njegove obaveze. Neka pokaže u tom zakonu mjesto gdje piše r.krizni štab? Ali prvo mora v. situacija.

ODGOVORITE
Name

Paja

27.10.2020 15:01

Axa nema nema...

ODGOVORITE