Potpisani ugovori za dodjelu nagrada za najbolje poslovne ideje

U Ugljeviku su danas potpisani ugovori za dodjelu nagrada za najbolje poslovne ideje u okviru akcelerator programa. Opština Ugljevik je za ove namjene izdvojila 10.000 KM.

Republika Srpska 23.10.2020 | 17:12
Potpisani ugovori za dodjelu nagrada za najbolje poslovne ideje

Tri poslovne ideje podržane su u Ugljeviku, tako da će za svaku od njih biti dodijeljenio oko 3.000 KM. Jedna od njih je ideja o otvaranju igraonice rođendaonice namjenjenje za školsku djecu.

“Ono što je karakteristično i što možda odvaja ovu ideju od ostalih jeste što će biti namijenjeno djeci starijeg školskog uzrasta i što će biti kutak za djecu koja vole da provode vrijeme na plej stejšn igricama što trenutno ne postoji ni u Ugljeviku ni u Bijeljini”, kaže Danijela Ninić, preduzetnik iz Ugljevika.

Акцелератор програм намијењен је иновативним почетницима у пословању који желе да што прије пронађу тржиште за своје производe ili услуге. Njima se pruža besplatna obuka i savjetodavna podrška kako bi svoju ideju doveli do realizacije. Pored učešća u ovom programu opština Ugljevik dodjeljuje  privrednicima i po 2.000 KM za svako novootvoreno radno mjesto.

“Do sada smo za prethodnu godinu dana za ove namjene isplatili oko 100.000 KM što znači novih 50 radnih mjesta u privatnom sektoru u prethodnom vremenskom periodu. Takođe obezbijedili smo sredstva u budžetu opštine za nabavku opreme za odeđena kapitalna ulaganja za naše privrednike”, kaže načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić.

Opština pokušava da u ovim teškim vremenima pomogne privrednicima te da doprinese otvaranju novih radnih mjesta u Ugljeviku, rekao je Perić.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

LawAndOrder

23.10.2020 16:33

Najbolja pomoć privrednicima je da se stvore stabilno poslovno okruženje u kojima svi imaju osjećaj da dobijaju nešto. Nemoguće je očekivati da neko uloži kapital, radi 16 sati da se održi i zbog nameta nemože da plati sebe i svoje radnike barem kao prosječni radnik RiT.

ODGOVORITE
Name

Skeptik

23.10.2020 17:41

Nagradu će dobiti Prointer.

ODGOVORITE
Name

Ugljevik

23.10.2020 17:46

Nevjerovatna koja prevara i krađa novca iz budžeta. Ali, niko ne reaguje od nadležnih institucija!

ODGOVORITE
Name

Direkt

23.10.2020 21:17

A kako da iko od istih reaguje, kad je režim, na sva rukovodeća mjesta, postavio ljude, koji odgovaraju samo partiji, koja ih je tu postavila i nikome više i za nizašta više.

Name

3509

24.10.2020 17:30

Nemože biti dobra ideja, ako za takav proizvod nema tržišta. Danas je najvažnije imati tržište, tehnologiju lako kupite, a radnike još lakše.

ODGOVORITE