Hitno provjeriti navode o postojanju eko "bombe"

Zahtijevaću od nadležnih institucija da odmah ispitaju medijske navode o, kako je navedeno, ekološkoj bombi na području Istočnog Sarajeva, te da potpisnici u što kraćem roku ponište štetni ugovor o deponovanju otpadnog materijala na području našeg grada, izjavio je danas predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić.

Republika Srpska 20.10.2020 | 14:57
Hitno provjeriti navode o postojanju eko "bombe"

Reagujući na pisanje pojedinih medija da se na lokalitetu Кrupačkih stijena, na području Istočnog Sarajeva, skladišti opasni otpad iz Širokog Brijega, Lučić kaže da je nedopustivo da bude dozvoljeno firmama iz Federacije BiH da opasni otpad skladište na teritoriji Istočnog Sarajeva, što izaziva i opravdanu zabrinutost naših građana.

"Grad Istočno Sarajevo izdvojio je značajna finansijska sredstva za sanaciju deponije na području opštine Trnovo, koja je trebalo da posluži u narednih nekoliko godina, do izgradnje regionalne deponije sa postrojenjima za reciklažu, što je i obaveza lokalnih zajednica“, naveo je Lučić.

On smatra nedopustivim da se ovakvim potezima odgovornih u opštini Trnovo ugrožava zdravlje lokalnog stanovništva i značajno skraćuje vijek trajanja deponije u Кrupačkim stijenama.

„Javnost i nadležne institucije moraju hitno da reaguju na apele građana i preduzmu neophodne mjere da se spriječi dalje skladištenje medicinskog otpada na ovom lokalitetu“, poručio je Lučić.

(BN)  

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Zivko

20.10.2020 13:05

To da nadlezne istitucije rade svoj posao u naprijed zaboravi.

ODGOVORITE
Name

Zovi

20.10.2020 13:24

Vicu Zeljkovic da to rijesi, ujkino cedo. Usput spremi 10 milioncica, prava sitnica.

ODGOVORITE
Name

Gojko

20.10.2020 13:31

A šta kaže Marinko?? Spava li, kad se on budi?

ODGOVORITE
Name

Mila

20.10.2020 13:52

Nedopustivo je to što nam je R. Srpska postala odlagalište otpada svih vrsta. Naši političari za groš potpisuju ugovore i sami donose odluke bez da se o takvim stvarima javno raspravlja. Dokaz za to je "EKO" odlagalište u Bijeljini. Grad nam smrdi kao kontejner a sve da bi pojedinci u džep stavili sitnu paru. Sitna, jer mislim ako već dovodiš u pitanje zdravlje djece/stanovnika jednog grada, da si čovjek, to ne bi imalo svoju cijenu. Da nam na prag dovoze smeće iz Tuzle i okoline preko Teočaka. Na kraju, živiš u tom gradu, žive ti djeca i unuci, Mićo čovječe, koji sve "radiš i gradiš za buduće generacije". Ne dao nam Bog više takvih graditelja i brižnih vođa.

ODGOVORITE