Mještani Čađavice zbrajaju štetu nakon jake oluje

Nevrijeme koje je protutnjalo Semberijom napravilo je ogromne štete u selu Donja Čađavica. Jedan objekat obrušio se u domaćinstvu porodice Krnjić, uništivši kompletnu mehanizaciju i jedno vozilo. 

Republika Srpska 04.10.2020 | 16:18
Mještani Čađavice zbrajaju štetu nakon jake oluje

Sjenara koja se obrušila zbog  nevremena na imanju Vojislava Voje Krnjića u Donjoj Čađavici uništila je  dva traktora  i jedan automobil. Vlasnik vozila Srbo Gajić, inače povratnik iz Amerike, kaže da nikada nije doživeo takve olujne udare vjetra.

“Jutros oko pola šest, nevrijeme se dogodilo, kao tornado. Ja pobjegao iz Amerike, a ovdje me snađe ovako nešto. Auto mi je uništeno, zvali smo policiju i firmu za osiguranje, sačinjen je zapisnik o procjeni štete”, kaže Srbo Gajić, mještanin iz  Donje Čađavice kod Bijeljine.  

O procjeni štete  još uvijek je rano govoriti, kažu komšije.  

“Vidjeli smo da su  šoferšajbna i krov vozila stradali, ali ne možemo još da vidimo svu štetu, jer je građa sve prekrila. Čekamo iz osiguravajuće kuće da pogledaju na licu mjesta i procijene troškove za učinjenu štetu”, objašnjava Gajić.

Još je veća šteta, tvrdi Srbo Gajić, jer su srušeni objekat i uništenu  mehanizaciju koristili  svi  mještani Donje Čađavice.

“Mi smo ovdje kao porodica, sve dijelimo i međusobno se pomažemo, a  ovu uništenu  mehanizaciju koristili su svi mještani”, tvrdi Gajić.  

Kako BN televizija saznaje vatrogasne i komunalne dežurne službe nisu imale intervencije usljed nevremena koje se dogodilo u ranim jutarnjim satima. A u domaćinstvu Vojislava Voje Krnjića, dok čekaju procjenu Osiguranja, komšije će složno i organizovano pomoći u sanaciji  oštećenog objekta. 

(BN TV)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rale

04.10.2020 16:20

SVE CE TO MICO I PAPCI POPRAVITI.

ODGOVORITE
Name

Semberac

04.10.2020 16:38

Evo prilike za Sarovicev SDS I DRASKA STANIVUKOVICA da se dokazete ali konkretno ili ostaje ona pomocemo ako dodjem na vlast

Name

Auuuu....

04.10.2020 21:02

Sto pobjeze u Ameriku??Sto nisi u majcici Rusiji zivot nastavio....

ODGOVORITE