Zbog organizovanja zabave kazna od 10.000 funti

Britanskom tinejdžeru prijeti kazna od 10.000 funti jer je organizovao zabavu kojoj je prisustvovalo 50 osoba tokom pandemije koronavirusa. Zabava je bila u petak, 11. septembra u njegovoj kući i to uoči ponovnog uvođenja restriktivnih mjera protiv pandemije.

Svijet 13.09.2020 | 09:51
Zbog organizovanja zabave kazna od 10.000 funti

Iz policije su poručili da će protiv mladića biti pokrenut sudski postupak ako ne plati kaznu, piše dnevni list Guardian.

Upozorili su da svi oni koji planiraju organizovati zabave dobro razmisle o posljedicama sa kojima će se suočiti. Od ponedjeljka u ovoj zemlji na snagu stupa pravilo prema kojem na jednom mjestu može prisustvovati maksimalno šest ljudi.

"Moramo se svi sjetiti da smo još uvijek usred globalne pandemije i da moramo preuzeti odgovornost za svoje ponašanje. Ova zabava je bila jasan primjer kršenja pravila bez da se brinulo za druge osobe te smo zbog toga iskoristili svoja puna ovlaštenja.

Prema postojećim pravilima možemo izreći kazne svima onima koji su domaćini događaja kojima prisustvuje više od 30 osoba. To može rezultirati kaznom i do 10.000 funti", poručio je Steve Cooper iz policije okruga Nottinghamishire.

Podsjetio je da uskoro na snagu stupaju nova, strožija pravila i istakao da neće biti tolerancije prema onima koji ih budu kršili.

U britanskoj policiji su svjesni da će mnogi ovaj vikend iskoristiti za zabavu prije nego što nove mjere stupe na snagu. Zato su pozvali građane na odgovorno ponašanje.

(Klix) 

Komentari / 0

Ostavite komentar