Ugljevik: Pomoć djeci sa posebnim potrebama

Udruženje žena “Rudar” iz Ugljevika zajedno sa načelnikom opštine Ugljevik Vasilijem Perićem dodijelilo je pomoć djeci sa posebnim potrebama. Pomoć je  dobilo 31 dijete sa područja te opštine.

Republika Srpska 11.09.2020 | 18:33
Ugljevik: Pomoć djeci sa posebnim potrebama

Udruženje žena “Rudar” iz Ugljevika pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. Za pomoć djeci sa posebnim potrebama ovom prilikom obezbijeđen je iznos od 12.100 KM.

“Mi iz Udruženja smo danas odlučili da za četrnaestero djece izdvojimo sumu od po 500 KM, a za njih sedamnaestoro sumu od po 300 KM. Ovom današnjom raspodjelom sredstava naša akcija se ne završava. Žene iz Udruženja će i dalje da rade i prikupljaju sredstva koja je biti podijeljena u svrhu liječenja ili bilo koje druge pomoći”, objašnjava Jelena Spasojević, predsjednik Udruženja žena “Rudar”.

Najveći među mnogobrojnim donatorima je opština Ugljevik. Načelnik te opštine Vasilije Perić izrazio je zahvalnost ženama iz Udruženja “Rudar” na svakodnevnoj ljubavi, pažnji i posvećenosti radu.

“Izuzetno je važno da pomažemo onima kojima je pomoć potrebna. Tu je uloga naših majki, baka i naših sestara velika, ogromna. Još jednom hvala našem Udruženje žena “Rudar” Ugljevik. Mi ćemo kao opština, kao lokalna samouprava i u narednom vremenskom periodu nastaviti da pomažemo sve ovakve aktivnosti i akcije”, rekao je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Porodicama djece sa posebnim potrebama u ova teška vremena svaka pomoć dobro dođe. Zbog toga su, kažu zahvalni svima koji im pomažu.

“ Naša porodica broji sedam članova. Moja kćerka je dijete sa posebnim potrebama i ona je dobila ove pare. Ona dobija dječiji dodatak, ali je i ovo sad dobrodošlo. Nama to mnogo znači”, kaže Sakib Čorić iz Janjara kod Ugljevika.

Iz lokalne samouprave i Udruženja žena “Rudar” iz Ugljevika poručili su da će nastaviti svoje akcije, s ciljem ne samo pomoći nego i razvoja osjećaja pripadnosti kod najosjetljivih kategorija u zajednici.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Posteno

11.09.2020 20:06

Zloupotreba djece u politicke svrhe.Jadno i tuzno.

ODGOVORITE