Drama: Pobjegao optuženik ispred suda u Splitu

Branimir Čaleta iz Vinovca u Hrvatskoj, kojem se jutros sudilo zbog ubistva Ukrajinke Gane Kitaeve, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, pobjegao je pravosudnim policajcima ispred Županijskog suda u Splitu.

Region 02.09.2020 | 17:08
Drama: Pobjegao optuženik ispred suda u Splitu

Iako je na rukama imao lisice, uspio je nekako da pobjegne, bježeći preko parkinga u blizini suda i to baš kada su ga htjeli da ga uvedu u "maricu" pravosudne policije.

- Nakon što je rasprava završena pravosudni policajci su ga izveli izvan zgrade suda i prilikom ulaska u pravosudni kombi, optuženik za teško ubistvo Branimir Čaleta je pobjegao. Pucalo se u znak upozorenja. Uprava za zatvorski sistem je nadležna za sve dalje informacije - kazao je Dinko Mešin, portparol županijskog suda, prenosi "Jutarnji list".

Kako je objavila policija, Čaleta je odjeven u majicu kratkih rukava na plavo-bijele pruge, farmerice i patike. Visok je oko 180 centimetara i slabije je tjelesne građe.

- Molimo građane ako uoče navedenog muškarca da odmah obavijeste policiju na 192 - apeluju iz splitske policije.

Po dojavama građana, viđen je u blizini Turske kule, a najmanje 15 policajaca upravo pretražuje to područje, kroz šumu prema prostoru Brodosplita.

Antonela Lolić, portparolka PU splitsko-dalmatinske, kazala je da je pronalazak Čalete primarnni zadatak policije u ovom trenutku, piše Dalmacija Danas.

– Na terenu su sve raspoložive snage. U ovom trenutku ne bi bilo svrsishodno otkriti gde je tačno policija i što tačno radimo. Cilj nam je da pronađemo muškarca i to ćemo raditi dok ga god ponovno ne dovedemo u zatvor – zaključuje Lolić.

Kako nezvanično saznaje 24sata, policija je pronašla njegove odbačene lisice.

(Blic Jakov Prkić/Cropix)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Milan

02.09.2020 15:48

He he, još uspio i lisice odbaciti, a uspio pobjeći tolikim policajcima. Kad oni nemogu potrčati ni 20 metara.

ODGOVORITE
Name

Veteran Ba

02.09.2020 15:49

Ti bježi a mi te kao gonimo...i nema ga više...

ODGOVORITE
Name

Sale

02.09.2020 19:15

Sve je to dogovor sudskih policajaca i osuđenikai njegove porodice

ODGOVORITE
Name

re

03.09.2020 10:03

SVAKAKO..