Milić: Aleksa Bečić dobro osvježenje u Crnoj Gori

Direktorka Centra za evroatlanske studije Jelena Milić rekla je da će oko izbora u Crnoj Gori koji se održavaju sutra "pasti maske".

Region 29.08.2020 | 09:45
Milić: Aleksa Bečić dobro osvježenje u Crnoj Gori

Ona je za televiziju Prva rekla da se mnogo toga dobrog desilo u Crnoj Gori "za vrijeme Mila Đukanovića".

"Čini mi se da je Aleksa Bečić dobro osvježenje na političkoj sceni Crne Gore", ocenila je ona i dodala da je CG potreban korektiv poput njega.

Ona je navela da je neprihvatljivo kako se sporan Zakon o slobodi veroispovesti u CG brani, te da je Centar koji vodi reagovao povodom toga još u januaru.

Milić je rekla da je Crna Gora imala ogromno neprijatno iskustvo sa miješajem u unutrašnje stvari i izbore.

"Mogu da razumijem da postoji jedna vrsta antagonizma prema svemu tome. Ali se nadam da će i prenos ili ostanak vlasti biti na legitiman i legalan način", rekla je ona.

Ona je rekla da oko izbora u Crnoj Gori dolazi do toga da padaju maske i da dolazi do toga da se totalno neprimjereno kritikuje sve što dolazi iz Srbije ili ima veze sa pravoslavljem.

Dodala je da se zalaže za članstvo Srbije u NATO, ali da to što je CG članica tog saveza, ne abolira je od toga da ima probleme u procesu evrointegracija, sa korupcijom i slično.

Govoreći u sastanku u Vašingtonu Beograda i Prištine, Milić je rekla da se predviđaju uspjesi koje je trenutna američka administracija postigla u jugoistonoj Evropi i na Bliskom istoku.

"Sadašnje tenzije između Turske i Grčke neće proći bez još jednog smirinvanja koje može doći samo od strane SAD", ocijenila je Milić.

Ona je rekla da u Srbiji ne postoji nikakav konsenzus vlasti, opozicije i civilnog društva.

"Ako imate navodno prodemokratsku i proevropsku opoziciju, pa kako eventualni sporazum koji bi približio Srbiju SAD ne bi vodio u tom pravcu", upitala je ona.

Milić je rekla da razumije da su ovo teški pregovori za srpsku stranu, bez obzira što će se samo pričati o ekonomiji.

(B92) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Advokat

29.08.2020 08:02

A što Srbadiju svrbi Crna Gora, ne mogu Srbi prežaliti dvadeseti vijek nikako

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

29.08.2020 08:27

Pa u cemu je razlika izmedju Srbije i Crne Gore odnosno Srba i Crnogoraca.Kada je problem u Srbiju odmah kazu da se drugi mijesaju u Srbiji,a kada je problem u Crnoj Gori onda se opet neko drugi mijesa.Problem su rezimu Srbije i Crne Gore i ne mozete se rijesiti primitivizma korupcija nepotizam to je problem i u Srbiji i Crnoj Gori diktatura nakaradni sistem.

Name

Mirko

29.08.2020 09:32

Što se srbadije tiče Beograd je glavna destinacija u ovom dijeli svijeta, a u te vaše palanke dođe samo ko zaluta.

Name

OTAN/NATO

29.08.2020 11:17

Jelena Milić = Ana Trišić-Babić, ili obrnuto! Duše koje su nas prodale!

ODGOVORITE